Ahvenanmaan postin epäillään maahantuoneen muun muassa luvattomia lääkkeitä – toimitusjohtaja vetoaa tahattomuuteen

Kuva: Lehtikuva / Vesa Moilanen
Ahvenanmaan postia epäillään salakuljetuksesta.

Tulli tutkii epäiltyjä rikoksia Ahvenanmaan postissa. Jomalan Svibyn postiin tehtiin tiistaina iltapäivällä kotietsintä. Lisäksi kuulusteltiin useita ihmisiä ja tehtiin joitain kiinniottoja.

Tulli kertoo tutkivansa törkeää veropetosta, törkeää dopingrikosta, salakuljetusta ja luvatonta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamista.

Ahvenanmaan postin toimitusjohtajan Henrik Lundbergin mukaan tutkinta koskee Authentic Produce -verkkokauppayrityksen tavaroita, joita posti on pakannut ja jakanut.

Tulli takavarikoi noin vuosi sitten Authentic Produce -yrityksen tuotteita Ahvenanmaan postista. Muun muassa luvanvaraisia lääkkeitä epäillään tuodun Suomeen ilman lupaa. Maahantuojana tavaroissa epäillään olleen Ahvenanmaan posti, joka huolehti myös tuontitavaroiden arvonlisäveroista.

Lundbergin mukaan postissa ei ymmärretty, että se katsottaisiin maahantuojaksi tavaroille. Sittemmin posti on alkanut vaatia pakkaus- ja jakelupalvelua käyttäviä asiakkaita itse huolehtimaan arvonlisäveroistaan.

– Tämä oli täysin tahatonta. Pyydämme anteeksi, ettemme ymmärtäneet paremmin, sanoo Lundberg Åland-lehdelle.

Tutkinta jatkuu vielä kuukausia

Tullin mukaan tutkinta on ollut käynnissä useita kuukausia.

Tutkinnanjohtaja Jussi Gustafsson sanoo STT:lle, että tutkinta kestää vielä useita kuukausia. Gustafsson ei halua kertoa tässä vaiheessa muuta kuin sen, että tutkinta on käynnissä.

Tullin valvontajohtaja Hannu Sinkkonen kertoo, että epäiltyinä on muutamia ihmisiä. Tutkinnasta aiotaan tiedottaa, kun aika on tutkinnan kannalta sopiva.

Tulli on kuulustellut tutkinnassa muun muassa toimitusjohtaja Lundbergia. Åland-lehden mukaan kotietsinnässä otettiin kiinni muun muassa Ahvenanmaan postin varatoimitusjohtaja.

Sekä törkeän veropetoksen että törkeän dopingrikoksen rangaistusasteikko vaihtelee neljästä kuukaudesta neljään vuoteen vankeutta.

Piia Leino, STT

 

 

 

Rekka ja kolme henkilöautoa kolaroivat – viisi loukkaantui vakavasti Vantaalla

Vantaalla viisi ihmistä on loukkaantunut vakavasti ja kaksi lievästi, kun rekka ja kolme henkilöautoa kolaroivat Nelostiellä ennen iltakuutta. Nelostien eli Lahdentien liikenne etelän suuntaan ruuhkautui onnettomuuden jälkeen pahoin.

Nelostien liikenne Helsingin suuntaan oli onnettomuuden jälkeen kokonaan poikki noin kello 19.30:een asti, jolloin toinen etelään vievistä kaistoista saatiin avattua. Autoilijoita on kehotettua etsimään toistaiseksi korvaava ajoreitti.

Turma tapahtui Hakkilan kohdalla noin 300 metriä Kehä III:n liittymästä pohjoiseen.

Onnettomuuden yksityiskohdista tai syystä ei ole toistaiseksi tietoa.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

EK:n kohupomo, joka sanoin suomalaisten palkkojen olevan jopa 15 % liian korkeat, jatkaa tehtävässään

Kuva: Lehtikuva / Vesa Moilanen

Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksen puheenjohtajana jatkaa vuonna 2018 Elisa Oyj:n toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila. Varapuheenjohtajina jatkavat Nokia Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa sekä Rukakeskus Oy /Pyhätunturi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kari Jussi Aho. Aho toimii edelleen myös EK:n Yrittäjävaltuuskunnan puheenjohtajana.

Mattila nosto kohun viime maaliskuussa sanomalla Helsingin Sanomien haastattelussa, että suomalaisten palkat ovat 10–15 prosenttia liian korkeat kilpailukyvyn kannalta. Mattilan mukaan kaikista työehdoista pitäisi sopia työpaikoilla johdon ja työntekijän välillä. Liittojen solmimat työehtosopimukset ovat vain välivaihe, hän sanoo.

AVAINSANAT

Rakennusjätettä kuljettanut kuorma-auto on kaatunut nurin Kehä III:lla – liikenne on ruuhkatunut

Rakennusjätettä kuljettanut kuorma-auto on kaatunut nurin Kehä III:lla Vantaan Porttipuistossa.

Rekka tukkii kaistat niin, että vain yhtä kaistaa pääsee lännen suuntaan. Liikenne on ruuhkautunut.

Onnettomuuspaikka sijaitsee Lahdenväylän liittymän ja Kuusikon liittymän välissä.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

Taas rysähti: Savon Sanomissa alkavat yt-neuvottelut

Kuva: Lehtikuva / Vesa Moilanen

Savon Sanomien toimituksessa alkavat yt-neuvottelut, jotka koskevat kaikkia toimituksellisia työntekijöitä. Neuvottelujen taustalla on muun muassa heikentynyt markkinatilanne.

Mahdollisten vähennysten lukumäärä ei ole vielä selvillä. Savon Median mukaan henkilöstövaikutus selviää neuvottelujen aikana. Osa mahdollisista vähennyksistä toteutettaneen määräaikaisten työsuhteiden päättämisellä ja eläköitymisillä.

Savon Sanomat omistava Savon Media kuuluu mediakonserni Keskisuomalaiseen. Keskisuomalainen on STT:n omistajia.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

Veronpalautukset saa tänä vuonna maksutta yhdellä ehdolla – ja aikaa on enää rajatusti

Kuva: Lehtikuva / Roni Rekomaa

Verovuoden 2016 veronpalautuksia maksetaan henkilöasiakkaille yhteensä 2,5 miljardia euroa, mutta tilinumerotieto veronpalautusten maksamiseksi puuttuu tällä hetkellä vielä 55 000 asiakkaalta.

Uuden tai muuttuneen tilinumeron voi ilmoittaa  viimeistään kuluvan viikon perjantaina.

Jos tilinumero ei ole Verohallinnon tiedoissa, veronpalautus maksetaan maksuosoituksena, jonka voi lunastaa OP:n kassapalveluita tarjoavista konttoreista 13.–15.12.2017 alkaen 28 päivän ajan maksuilmoituksen päiväyksestä.

Toisin kuin aiemmin Osuuspankit perivät maksuosoituksen lunastamisesta hinnastonsa mukaisen palvelumaksun. Tästä syystä Verohallinto ei maksa alle 15 euron palautuksia maksuosoituksena muutoin, kuin asiakkaan pyynnöstä.

Verovuoden 2016 veronpalautukset maksetaan asiakkaiden tileille 5.12.2017. Uuden tai muuttuneen tilinumeron voi ilmoittaa OmaVerossa (vero.fi/omavero) viimeistään 24.11.2017 veronpalautuksen saamiseksi tilille.

Keskustelua aiheesta