Ai että! Suomi on jyräämässä Ruotsin maan rakoon

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue johtaa olympialaisten puolivälierissä Ruotsia 5–2, kun ottelusta on takana kaksi erää.

Petra Nieminen vei komean harhautuksen jälkeen Suomen 1–0-johtoon ajassa 6.12. Riikka Välilä viimeisteli Suomen toisen osuman, ja ensimmäisen erän lopussa Susanna Tapani laukoi ylivoimalla 3–0-lukemat maalivahti Sara Grahnin jalkojen välistä.

Toisessa erässä Suomi karkasi jo neljän maalin johtoon Michelle Karvisen osumalla. Ruotsi sai kuitenkin aikaan kavennuksen, kun erää oli takana vajaa puolet. Emma Nordinin tekemä osuma lipsahti maalivahti Noora Rädyltä melko helposti verkon perukoille.

Suomi kuittasi Ruotsin kavennuksen välittömästi, kun Välilä löi kiekon maalin edestä sisään. Erän lopussa Rebecca Stenberg viimeisteli läpiajosta Ruotsin kavennuksen alivoimalla.

Suomi hallitsi ensimmäistä erää, mutta toisessa erässä Ruotsi pääsi peliin huomattavasti paremmin mukaan. Ruotsi myös vaihtoi toiseen erään maalivahtia, kun Sarah Berglind korvasi Grahnin.