Politiikka

Aika harvinainen tapaus – ei tarvetta muutoksiin turvajärjestelyissä

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Eduskunnan suuren salin istunto keskeytettiin torstaina iltapäivällä hetkeksi, kun joukko mielenosoittajia huusi iskulauseita lehteriltä. Eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola kertoi torstaina alkuillasta STT:lle, että lehteriltä poistettiin 14 ihmistä ja että asia on poliisin hoidossa.

Mielenilmaus tapahtui vuoden ensimmäisellä kyselytunnilla, joka myös televisioitiin.

Eduskunnan henkilökunta ohjasi huutelevat mielenosoittajat nopeasti pois lehteriltä, ja tilanne oli ohi reilussa minuutissa. Puhemies Paula Risikko ilmoitti sen jälkeen, että istuntoa jatketaan.

Turvallisuusjohtaja Savolan saamien tietojen perusteella mielenosoituksen aihe kytkeytyy kurdien ja Isisin välisiin taisteluihin.

Lehterillä ollut mielenosoittajajoukko piteli käsissään ainakin banderollia, jossa oli valokuvien perusteella ilmeisesti vangitun kurdijohtaja Abdullah Öcalanin kuva.

Savola arvioi alkuillasta STT:lle, että eduskunnan turvajärjestelyt toimivat suunnitellusti eikä niihin ole tapauksen vuoksi tarvetta tehdä muutoksia.

Turvallisuusjohtajan mukaan istuntoa seuraaville vieraille tehdään Eduskuntatalossa turvatarkastus, ja he tulevat lehterille ilman laukkuja ja päällysvaatteita.

Turvallisuusjohtaja sanoo, että vastaavanlaisia mielenilmauksia ei tapahdu eduskunnassa kovin usein.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat