Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Aika näyttää, miten tilanne kehittyy” – Venäjältä ei vielä ryntäystä, rajanylittäjien määrä kuitenkin kasvanut

LEHTIKUVA / LAURI HEINO

Suomeen Venäjältä saapuvien venäläisten määrä kasvoi torstaina viikon takaisesta, kertovat Kaakkois-Suomen rajavartioston tilastot.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Torstaina Suomeen saapui Kaakkois-Suomen rajanylityspaikkojen kautta 5  959 Venäjän kansalaista. Viime viikon torstaina määrä oli 2  874. Rajavartiosto julkaisi luvut perjantaina Twitterissä.

-  Määrä on lisääntynyt sen jälkeen, kun Venäjän liikennekannallepano julistettiin, mutta ei mitenkään merkittävässä määrin vielä toistaiseksi, kenttäjohtaja Mikko Hämäläinen Kaakkois-Suomen rajavartiostosta kertoo STT:lle.

Kaakkoisrajan kautta on ylipäätään saapunut edellisviikkoja enemmän ihmisiä Suomeen.

-  Vaalimaan ja Nuijamaan ylityspaikoilla on ollut viime yön aikana ja tänä aamuna selkeästi jonoa. Imatran ylityspaikka on ollut rauhallisempi nyt aamun aikana, Hämäläinen kuvaili perjantaiaamun tilannetta.

Jonoja on ollut etenkin Vaalimaalla. Rajavartiosto kertoi perjantaina aamulla Twitterissä, että Vaalimaan rajanylitysasemalle oli kertynyt noin puolen kilometrin jono.

Liikenne Suomen ja Venäjän rajalla on vilkastunut sen jälkeen, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti keskiviikkona osittaisesta liikekannallepanosta.

KAAKKOIS-SUOMEN rajavartioston mukaan alueen rajanylityspaikoilla tilastoitiin torstaina yhteensä 7  003 maahantuloa. Keskiviikkona maahantuloja oli 8  755 kappaletta. Viikko sitten torstaina luku oli 3  700.

Aiempina viikkoina luvut ovat olleet ”neljän- ja seitsemäntuhannen haarukassa”, Mikko Hämäläinen sanoo. Hänen mukaansa tämänhetkinen tilanne ei ole poikkeuksellinen, vaikka rajanylittäjien määrä onkin lisääntymässä.

-  Mutta kun vertaa vastaaviin tilastoihin ennen pandemia-aikaa, niin tilanne on koko lailla normaali.

Raja-asemilla on yleensä vilkkainta viikonloppuisin.

-  Nyt viikonloppuna tietysti aika näyttää, kuinka tilanne kehittyy.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE