Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

”Aikuisista on lähdettävä liikkeelle” – hallituksella on valmiutta kiristää ravintolarajoituksia

LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
Seurue kohottaa maljaa kasvisruokaravintola Yes Yes Yesin ulkoruokailutilassa.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) arvioi, että tämänpäiväisten keskustelun pohjalta hallituksen piirissä on selkeästi valmiutta kiristää ravintolarajoituksia entisestään.

Marja Luumi

Demokraatti

– Valmistelemme uutta lainsäädäntöä eli ravintolarajoitusten jatkoa, kun nykyisen lainsäädännön määräaika tulee vastaan helmikuun lopulla, Marin totesi tänään tiedotustilaisuudessa.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) painotti, että aikuisia koskevat rajoitukset ovat keskeisiä, jos koronaepidemian hillitsemiseksi Suomessa niitä joudutaan kiristämään.

– Tarkastelemme kaikki mahdolliset toimet, joilla voimme vähentää heidän kontaktejaan, jotta voimme säästää lapsia ja nuoria heti kovemmilta rajoituksilta. Aikuisista on lähdettävä liikkeelle.

Hallitus kertoi tänään hybridistrategian toimintasuunnitelmastaan, jolla pyritään estämään muuntovirusten leviämistä.

Tällä hetkellä Suomi on tasolla yksi, jolloin kaikki leviämisvaiheen toimenpiteet on otettava täysimääräisesti käyttöön leviämisvaiheessa olevilla alueilla. Tasolla kaksi kaikkien alueiden pitäisi ottaa käyttöön leviämisvaiheen suositukset.

– Hybridistrategian päivittäminen johtaa automaattisesti siihen, että tason kaksi toimien käynnistyminen tarkoittaisi ravitsemusliikkeitä koskevan sääntelyn kiristämistä jokaisessa maakunnassa, Kiuru muistutti.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
6.3.2021
Rönnholm ihmettelee perussuomalaisten ”pelin politiikkaa” – kommentoi SDP:nkin ehdokkaiden vaikeutunutta tilannetta: ”Kaikki mahdollinen tehdään”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE