Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Aikuisviihdetähti haastaa Trumpin asianajajan oikeuteen

LEHTIKUVA / AFP PHOTO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA AND AFP PHOTO / Ethan Miller AND Olivier Douliery

Yhdysvaltalainen aikuisviihdetähti Stormy Daniels eli Stephanie Clifford haastaa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin asianajajan Michael Cohenin oikeuteen kunnianloukkauksesta. Asiasta uutisoivat muun muassa Washington Post ja CNN.

Demokraatti.fi/STT

Cliffordin asianajajan maanantaina oikeuteen toimittaman haasteen mukaan Cohen on pyrkinyt saamaan Cliffordin näyttämään valehtelijalta. Uusin haaste on osa laajempaa oikeusjuttua, jota Clifford käy Cohenia, Trumpia ja Cohenin perustamaa yhtiötä vastaan.

Kunnianloukkaussyytösten ohella uusin haaste sisältää syytöksiä muun muassa vaalilakirikkomuksista.
CBS-kanava lähetti eilen Suomen aikaa haastattelun, jossa Clifford väitti, että hän ja Trump harrastivat seksiä vuonna 2006, ja että häntä uhkailtiin vuonna 2011, jotta hän olisi vaiennut asiasta.

Trump on kiistänyt väitteet seksisuhteesta.

Yhdysvaltalaismedian mukaan haastattelun jälkeen vastapuolen asianajajat ovat vaatineet, että Clifford lopettaa perättömien väitteiden levittämisen ja pyytää puheitaan anteeksi. CNN:n haastattelussa Cliffordin asianajaja sanoi, että todisteet suhteesta ovat tulossa pian.

Kunnialoukkaussyytökset koskevat 130 000 dollarin maksun syytä

Maanantaian jätetyn haasteen kunnianloukkausta koskeva osuus juontaa juurensa 130 000 dollarin maksuun, jonka Clifford sai Cohenilta.

Cohen on myöntänyt maksaneensa summan Cliffordille. Cohenin mukaan hän maksoi summan omista rahoistaan, eivätkä Trumpin taustavoimat tai tämän vaalikampanja hyvittäneet maksua hänelle.

Cliffordin mukaan hän vastaanotti 130 000 dollaria Trumpin asianajajalta osana vaitiolosopimusta, joka tehtiin hieman ennen vuoden 2016 presidentinvaaleja. Sopimus koski Cliffordin mukaan hänen ja Trumpin aiempaa seksisuhdetta.

Cliffordin asianajajan mukaan Cohenin lausunto, jonka mukaan hän maksoi Cliffordille omista varoistaan sekä se, että Cohen kiisti Trumpin ja Cliffordin harrastaneen seksiä oli omiaan tahraamaan Cliffordin mainetta.

Haasteen mukaan Cohen antoi lausuntonsa tietäen, että se oli valheellinen tai ainakin niin, että hänellä oli painavat syyt epäillä lausunnon todenperäisyyttä.

Hyssyttelyraha rikkoi haasteen mukaan kampanjarahoituspykäliä

Haasteessa sanotaan myös, että Cohenin Cliffordille presidentinvaalien aikaan suorittama 130 000 dollarin maksu rikkoi Yhdysvaltain vaalilakeja. Kampanjarahoituspykäliä rikottiin haasteen mukaan, koska maksulla haluttiin ”tukahduttaa puhetta yleisesti merkittävästä asiasta, joka koski presidenttiehdokasta”.

Haasteessa myös lisättiin perusteluja Cliffordin asianajajan aiemmalle väitteelle, että Cliffordin ja Trumpin välinen vaitiolosopimus on mitätön. Tätä puoltaa uuden haasteen mukaan muun muassa se, että Cohen on puhunut sopimuksesta medialle. Clifford on aiemmin hakenut sopimuksen mitätöintiä, sillä siinä ei ole Donald Trumpin allekirjoitusta.

Cohen puolestaan on syyttänyt Cliffordia sopimuksen rikkomisesta ja sanonut, että Cliffordilta voidaan siten hakea korvauksia.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE