Politiikka

Ainakin 95 naista on jo varmistanut paikkansa edustajainhuoneessa USA:n välivaaleissa – Antti Rinne: ”Hieno homma”

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen mielestä näyttää siltä, että välivaalien jälkeen Yhdysvaltoihin tulee aiempaa tasapainoisempi tilanne.

Hänen mukaansa edustajainhuoneen enemmistön siirtyminen demokraateille mahdollistaa sen, että presidentin toimia kyetään edustajainhuoneessa valvomaan vähän nykyistä paremmin, kuten demokraatit ovat itsekin luonnehtineet.

– Oli hieno homma, että naiset etenivät kongressiin. Vaalitulos kertoo siitä, että vastakkainasettelut presidentti Donald Trumpin ja demokraattipolitiikan välillä ovat olleet aika isoja. Nyt naiset ja etniset vähemmistöt aktivoituivat poliittisesti aikaisempaa selkeästi vahvemmin, Rinne sanoi STT:lle eduskunnassa.

Naisehdokkaiden menestys on nousemassa yhdeksi vaalien suurimmista teemoista. Amerikkalaismedian mukaan ainakin 95 naista on jo varmistanut paikkansa edustajainhuoneessa. Aiempi paikkaennätys naisille oli 84. Edustajainhuoneeseen on nousemassa myös ensi kertaa kaksi musliminaista ja kaksi alkuperäiskansoihin kuuluvaa naisedustajaa.

Rinne uskoo, että vaalituloksella on tasapainoittava vaikutus myös Yhdysvaltojen ja Euroopan suhteisiin.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat