Kotimaa

Aito avioliitto rynnii kouluihin sukupuolioppaallaan – kotimaa24.fi: ”Ihminen on joko nainen eli hedelmöittyvä tai mies eli hedelmöittävä”

Istock
Istock

Aito avioliitto ry on kotisivujensa mukaan lähettänyt isolle joukolle peruskouluja esitteen, jossa se käsittelee sukupuolta. Asiasta kertoo kotimaa24.fi. Yhdistys perustettiin tasa-arvoisen avioliittolain kumoamista varten.

Yhdistys tulkitsee sukupuolta näin:

– Sukupuoli on ihmisten erilaisuutta kuvaava käsite, joka perustuu kehosta todennettavissa oleviin lisääntymiseen liittyviin ominaisuuksiin, ja jonka avulla ihmiset jaetaan miessukupuolta ja naissukupuolta oleviksi.

Esitteen näkemys sukupuolesta on biologinen. Sen mukaan ”ihminen on joko nainen eli hedelmöittyvä tai mies eli hedelmöittävä”.

Kaksijakoisuuden perusteluna esitteessä huomautetaan muun muassa, että kaikki ihmiset on merkitty väestötietojärjestelmässä joko miehiksi tai naisiksi. Opas tunnustaa kuitenkin intersukupuolisten ihmisten olemassaolon, mutta ”se ei tarkoita, että sukupuolia olisi enemmän kuin kaksi”.

Aito avioliitto ry varoittaa sekoittamasta toisiinsa sukupuolta, sukupuoli-identiteettiä ja sukupuolen ilmaisua.

Opetushallitus on julkaissut tasa-arvotyön oppaan Tasa-arvotyö on taitolaji. Yhdistys kehottaa opettajia suhtautumaan siihen kriittisesti. Opetushallituksen opas kannustaa opettajia huomioimaan sukupuolen moninaisuuden ja muistuttaa, että kaikilla ihmisillä on oikeus määritellä itse oma sukupuolensa.

Oppaan mukaan sukupuoli voi tarkoittaa henkilötunnuksesta ilmenevän sukupuolen lisäksi ”esimerkiksi sukupuolirooleja, naiseuden ja mieheyden sosiaalisia merkityksiä, yksilön sukupuoli-identiteettiä tai fyysisiä ominaisuuksia”.

Aito avioliitto ry varoittaa sekoittamasta toisiinsa sukupuolta, sukupuoli-identiteettiä ja sukupuolen ilmaisua.

– Ihmisen oma kokemus sukupuolestaan ei muuta hänen tosiasiallista synnynnäistä sukupuoltaan toiseksi, yhdistys opastaa.

Sukupuolen moninaisuudesta yhdistyksellä on jyrkkä kanta: ”harhaanjohtava käsite, jota koulujen tasa-arvotyössä ei tarvita.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat