Ajatuspaja ajaisi valtion alas – Björn Wahlroos rahoittaa

Libera-säätiön ajatuspaja perustettiin toissa vuonna edistämään yksilönvapautta, vapaata yrittäjyyttä, vapaita markkinoita ja vapaata yhteiskuntaa. Sen perustajia ovat vuorineuvos Gustav von Herzen ja kauppatieteiden maisteri Petri Kajander.

Rahoittajiaan se ei kerro.

– Libera elää tällä hetkellä suurelta osin meidän perustajien [säätiön perustamiseksi tekemillä] lahjoituksilla ja Björn Wahlroosin säätiön lahjoituksilla, Liberan toiminnanjohtaja Kristina Pentti vastaa Demokraatille.

Kristina Pentin mukaan Libera-ajatuspajalta ei voi vaatia avoimuuden suhteen samaa, mitä viime aikoina esimerkiksi lobbareilta.

– On selvää, että jos joku lobbaa jotain, joka voi jollekin tuottaa rahallista etua, se on eri asia kuin me, joiden asia on tiedottamista. Ihminen itse päättää, miten meidän tiedon ottaa vastaan ja mitä sillä tekee. Nämä eivät ehkä ole ihan samassa maailmassa.

Kalevi Sorsa -säätiön asiamies Mikko Majander ei näe syytä, miksei myös ajatuspajojen toiminta rahoittajineen päivineen olisi avointa.

– Jos kerran ajatuspajojen legimiteetti on yhteiskunnallisessa keskustelussa, avoimuus tuo siihen keskusteluun selkeyttä ja uskottavuutta.

Libera-säätiön hallituksessa istuvat muun muassa Sampo Oyj:n, Nordean ja UPM-Kymmene Oyj:n hallitusten puheenjohtaja Wahlroos ja Metsäteollisuuden ja Fortum Oyj:n johdossa aiemmin toiminut Anne Brunila. Säätiön koordinaattori on kokoomusnuorten taannoinen puheenjohtaja Ville Rydman, joka on valtuutettu Helsingissä.

Lue lisää aiheesta tiistaina Demokraatista.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Demokraatti 19/19
KANSAN KUKKAROLLA - Verotusta siirtyy kulutukseen
TÄMÄN SORTIN FEMINISMIÄ - Katse rakenteisiin
KIVUN HISTORIA - Elina Hirvonen kirjoitti kohuromaanin
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

Käynnissä on kulttuurisota, rienaamiseen, provosointiin ja tunteisiin liittyvä taistelu identiteeteistä – Tutkija: ”Vastapuoli täytyy demonisoida ja näyttää huonossa valossa”
2.10.2019

Luetuimmat


Uusimmat