Kotimaa

Ajatuspajojen keskustelunavauksessa pohditaan tulevaisuuden Suomea ja sen ilmiöitä sekä poliittisia valintoja

samuli sinisalo
Kalevi Sorsa -säätiö järjesti toukokuussa feministinen talouspolitiikka -seminaarin.
samuli sinisalo
Kalevi Sorsa -säätiö järjesti toukokuussa feministinen talouspolitiikka -seminaarin.
samuli sinisalo
Kalevi Sorsa -säätiö järjesti toukokuussa feministinen talouspolitiikka -seminaarin.

Joukko ajatuspajoja pohtii keskustelunavauksessaan Seitsemän näkymää Suomelle yhteiskunnallisia mahdollisuuksia, ilmiöitä ja poliittisia valintoja.

Teoksessa kukin ajatuspaja on valinnut oman näkökulmansa tulevaisuuden Suomeen ja lisäksi pajat kommentoivat toistensa kirjoituksia – napakasti ja terävästi. Mukana julkaisussa on mukana myös sosiaalidemokraattinen ajatushautomo Kalevi Sorsa –säätiö.

Miten käy suomalaisen demokratian ja miten Suomen yhteiskunnallinen keskusteluilmapiiri saadaan pidettyä avoimena ja rakentavana? Onko tulevaisuudessa enää perinteistä palkkatyötä, vai myyvätkö ihmiset osaamistaan yksityisyrittäjinä internetin alustojen välityksellä? Entä miten julkiset palvelut tuotetaan ja mitä ne ylipäätään kattavat? Millaisissa kaupungeissa tulevaisuudessa asutaan?

Suomi ei myöskään elä sivussa koko maailmaa koskettavista megatrendeistä. Minkälaisia vaikutuksia on ilmastonmuutoksella, globalisaatiolla ja muuttoliikkeillä? Entä miten näihin ilmiöihin tulisi suhtautua?

Minkälaisia vaikutuksia on ilmastonmuutoksella, globalisaatiolla ja muuttoliikkeillä?

Onko Suomen kansainvälisen aseman viitekehys muuttumassa? Löytyvätkö lähimmät kumppanit Pohjoismaista vai Manner-Euroopasta? Miten määrittyy turvallisuus maailmassa, jossa Yhdysvallat ja Venäjä käyvät arvaamattomiksi ja Kiinan rooli kasvaa?

Toivomme, että kirjoitukset herättävät lukijan pohtimaan avoimin mielin suomalaista yhteiskuntaa ja käymään rakentavaa keskustelua sen tulevaisuuteen liittyvistä vaihtoehdoista.

Seitsemän näkymää Suomelle -julkaisu on ladattavissa tästä linkistä. Teos on tilattavissa myös painettuna ville.ylikahri@visili.fi

Ajatuspajoilla on Suomi 100 -juhlavuoteen liittyvä Tulevaisuuspaja kaikille -yhteishanke, johon Seitsemän näkymää Suomelle -julkaisu kuuluu. Hankkeeseen liittyy myös ajatuspajojen yhteinen keskustelutilaisuus Suomi Areenassa tiistaina 11.7. klo 15.15: Meneekö julkinen keskustelu päin seiniä?

Useimmat ajatuspajojen toiminnanjohtajat ja tutkijat ovat Suomi Areenassa tavattavissa ja keskustelevat mielellään yhteisjulkaisusta tai muusta ajankohtaisesta teemasta.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat