Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Ajokeli on erittäin huono

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Erittäin huono ajokeli on levinnyt maan etelä- ja länsiosista myös maan keskiosiin ja etenee kohti itää ja kaakkoa.

Demokraatti.fi/STT

–  On ollut rekkojen kiinnijäämisiä ja pieniä kaiteeseen ajamisia, mutta mitään vakavampaa ei onneksi ole sattunut, kerrotaan Fintrafficin tieliikennekeskuksesta Tampereelta.

Pelastuslaitokset ovat saaneet päivän mittaan lukuisia hälytyksiä tieliikenneturmista. Tampereen tieliikennekeskuksen tietoon ei ollut tullut vakavia henkilövahinkoja kello 15:een mennessä. Pääteistä valtatie 8:n liikenne oli kuitenkin poikki Porin eteläpuolella iltapäivällä. Henkilöautoliikenne ohjattiin kiertotielle, kun turmapaikalla nostettiin tieltä suistunutta raskasta ajoneuvoa, mutta liikenne on palautunut normaaliksi onnettomuuspaikalla.

Kotkassa valtatie 7:llä Jumalniemen kohdalla Helsingin suuntaan tapahtui kello 16:n jälkeen kaksi erillistä ketjukolaria sadan metrin välein. Ensimmäisessä ketjukolarissa oli kolme autoa ja toisessa neljä. Yhteensä kahdeksan ihmistä altistui onnettomuudessa, mutta pahoilta henkilövahingoilta vältyttiin, kerrotaan Kymenlaakson pelastuslaitokselta. Osa autoista pystyttiin ajamaan pois paikalta ja osa jouduttiin hinaamaan.

Päivystävän palomestarin mukaan lumimyräkkä on huonontanut ja liukastanut tienpintaa onnettomuuspaikalla.

Etelässä lauhtuu, sateet vetisiksi

Voimakas tuuli ja lumipyry vaikeuttavat teillä liikkumista eniten Pohjanmaan ympäristössä ja Keski-Suomessa. Näillä alueilla tuuli voi puhaltaa voimakkaimmillaan lähes 20 metriä sekunnissa, ja lunta sataa 10–15 sentin verran.

Lumen pöllyämisen takia erittäin huonon ajokelin varoitus on voimassa koko maan länsiosassa sekä Kymenlaaksossa.

Iltaa kohti lumisadealue kulkee kohti pohjoista. Illan aikana tuulta ja pyryä on siis luvassa Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lounais-Lapissa. Pohjoisemmassa Lapissa myräkkä on kovimmillaan vasta perjantaina. Siellä lumikertymä jäänee silti korkeintaan viiden sentin tuntumaan.

Etelässä 5–10 asteen pakkaset lauhtuvat pikkuhiljaa lumisateiden jälkeen, ja sateet muuttuvat vetisemmiksi.

–  Perjantain vastaisen yön aikana lounaasta ja lännestä lähtien sää alkaa poutaantua ja seljetä, ja samalla lämpötila nousee. Perjantaina on plusasteita melko laajaltikin maan etelä- ja länsiosissa, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo ennustaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
6.3.2021
Rönnholm ihmettelee perussuomalaisten ”pelin politiikkaa” – kommentoi SDP:nkin ehdokkaiden vaikeutunutta tilannetta: ”Kaikki mahdollinen tehdään”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE