Kotimaa

Ajokeli ”talven huonoin” – tiet paikoin peilijäässä

Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander

Ajokeli on ollut yön aikana erittäin huono suuressa osassa maata, kertovat Tieliikennekeskus ja Ilmatieteen laitos.

Sään lauhtuminen ja jäätävä tihkusade tai lumisade ovat tehneet tiet ja jalkakäytävät erittäin liukkaiksi, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjä Timo Rimmi kuvasi Länsi-Suomen tilannetta talven huonoimmaksi ajokeliksi.

– Ylivoimaisesti huonoin keli. Kun sitä vettä on tullut, niin se on tehnyt jopa kahden kolmen sentin kuoren tienpinnalle, Rimmi kertoo STT:lle.

– Vettä sataa ja tienpinnat ovat kylmiä, siitä tulee niin kuin luistinrata. Tällä hetkellä Länsi-Suomen alueella Turusta johonkin Kokkolan korkeudelle ja siitä itään vettä tulee ja tiet ovat sen mukaisesti peilijäässä, Rimmi kertoi STT:lle puoli kolmen aikoihin aamuyöllä. Rekkoja oli jumissa tuolloin monin paikoin.

Rimmin mukaan moni autoilija oli jäänyt tien sivuun odottamaan, että kunnossapito tulisi helpottamaan tilannetta.

Kaksi rekkaa törmäsi ja liukasteli osin ojaan Laitilassa

Laitilassa Varsinais-Suomessa kaksi rekkaa osui toisiinsa ja liukasteli osittain ojaan valtatie 8:lla. Toinen autoista oli jäänyt jumiin pienessä ylämäessä ja päästyään taas liikkeelle hiljaisella nopeudella, takaa tullut rekka oli törmännyt sen perään. Autot säilyivät törmäyksessä ehjinä. Tapahtuma-aikaan tien pinta oli erittäin liukas johtuen tielle sataneesta vedestä.

Apuun rientäneet pelastuslaitoksen yksiköt olivat itse joutua ongelmiin ajokelin vuoksi.

– Liukkaudesta kertoo jotain se, että pakettiauton kokoluokkaa oleva neliveto päivystysautomme lähti neljänkympin tuntivauhdissa sivuluisuun, kertoo päivystävä palomesteri Marko Virolainen.

Viiden aikaan aamuyöstä liikenne sujui taas normaalisti.

Valtatie 1:llä Halikkon ja Hajalan liittymässä jumissa ollut raskas ajoneuvo haittasi liikennettä Turun suuntaan noin aamukolmesta aamuseitsemään, jolloin toinen ajorata oli suljettu liikenteeltä.

Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä Ahvenanmaalla, Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Etelä-Savossa, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa.

Lisäksi Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta jalankulkusäästä koko maan länsiosassa.
STT–ANSSI RULAMO, ANNUKKA KOSKELA, JESSICA SUNI

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 7 Demokraatti
VUODEN VALTUUTETTU - Minna Räsänen vei pisimmän korren
MINÄ-MINÄ-ERO! - Sipilä otti ja lähti
NORJA - Hoitotyön onnela
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Johannes Ijäs

Nyt otetaan perustuslaista mittaa – tässä jutussa Annika Lapintie, Tapani Tölli, Ben Zyskowicz, Ilkka Kantola ja Juha Rehula kertovat, täytyykö jonkin muuttua perustuslakivaliokunnan työssä
26.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat