Kotimaa

Akava: Luottamusmiesten ja työnantajien välinen yhteistyö ”sujuu hyvin” – ongelmat sopimustulkinnoissa lisääntyneet

lehtikuva / emmi tulokas
lehtikuva / emmi tulokas
lehtikuva / emmi tulokas

Yhteistyö luottamusmiesten ja työnantajien välillä sujuu hyvin useimmilla työpaikoilla, käy ilmi korkeastikoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö Akavan tuoreesta luottamusmiesbarometrista.

Kyselyyn vastanneista julkisen sektorin akavalaisista luottamusmiehistä 77 prosenttia ja yksityisen sektorin luottamusmiehistä 70 prosenttia kertoivat neuvottelusuhteiden työantajan kanssa toimivan hyvin.

Akavan johtaja Maria Löfgren toteaa, että toimivat neuvottelusuhteet henkilöstöedustajien ja työnantajan välillä hyödyttävät koko työpaikkaa.

– Yhteistyön toimivuuteen kannattaa työpaikoilla panostaa tulevaisuudessa huomattavasti nykyistä enemmän.

– Perusta luottamuksen syntymiselle saadaan työehtosopimuksista, joissa pitäisi lisätä henkilöstöedustajien tiedonsaantioikeutta ja heidän oikeuttaan koulutukseen. Työehtosopimusmääräysten kautta myös paikallista sopimista ja joustavuutta voidaan lisätä.

Luottamusmiehiä työllistävät etenkin matkustusaikoihin liittyvät kysymykset.

Akavan luottamusmiesbarometrin mukaan sopimustulkintoihin liittyvät ongelmat ovat lisääntyneet monilla työpaikoilla.

35 prosenttia julkisen ja 26 prosenttia yksityisen sektorin akavalaisista luottamusmiehistä katsoo sopimustulkintoihin liittyvien ongelmien lisääntyneen kahden viime vuoden aikana.

Luottamusmiehiä työllistävät erityisesti työntekijöiden matkustusaikoihin ja työaikoihin liittyvät kysymykset. Olennaista Akavan mukaan kuitenkin on, että ongelmien lisääntymisestä huolimatta neuvottelusuhteet työpaikoilla näyttävät toimivan

– Julkisilla aloilla matkustusaikoihin liittyvät kysymykset ovat keskimäärin harvinaisempia, mutta muut työaikoihin liittyvät kysymykset yleisempiä kuin yksityisellä sektorilla, kertoo tutkija Joonas Miettinen.

– Yleisin julkisalojen luottamusmiehiä työllistävä asiakokonaisuus on edustettavien työntekijöiden palkkaus.

Luottamusmiesbarometrista käy myös ilmi, ettei työpaikoilla ole varauduttu riittävästi siihen, miten työelämän muutokset vaikuttavat osaamisen kehittämiseen ja koulutukseen.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat