Politiikka

Akavalainen liitto hyppäsi pois keskusjärjestöjunasta

Kari Hulkko
Akavatalo Helsingin Pasilassa.
Kari Hulkko
Akavatalo Helsingin Pasilassa.
Kari Hulkko
Akavatalo Helsingin Pasilassa.

Akavalainen KTK Tekniikan Asiantuntijat on irtaantunut hankkeesta, jonka tarkoitus on luoda yhteinen työntekijöiden ja toimihenkilöiden keskusjärjestö SAK:laisten, STTK:laisten ja eräiden akavalaisten liittojen pohjalle.

Tekniikan Asiantuntijoiden mukaan järjestö on jo saanut hankkeesta sen, mitä järjestö alun perin lähti selvittämään. Tavoitteena oli puheenjohtaja Keijo Houhalan mukaan selvittää yhteistyömahdollisuuksia muiden julkisen sektorin teknisten kanssa.

Houhalan mukaan hallituksen isot uudistukset, sote ja maakuntavirasto, ovat kiihdyttäneet julkisen sektorin teknisten tarvetta kiinteämpään yhteistyöhön.

KTK Tekniikan Asiantuntijat ry on teknisten alojen koulutettujen asiantuntijoiden ammattiliitto. KTK on Akavan jäsenjärjestö. Sillä on noin 10 000 jäsentä.

Korjattu tieto kello 11.15: KTK ei ole Akavan suurin teknisen alan jäsenjärjestö, kuten jutussa kerrottiin alun perin. Tekniikan akateemisten ja Insinööriliiton jäsenmäärät ovat korkeampia. KTK ilmoittaa olevansa Akavan suurin julkisen sektorin tekniikan jäsenjärjestö.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat