Politiikka

AKT järjestää tiedotustilaisuuden iltapäivällä mutta vastaus on jo tiedossa

Timo Sparf
Timo Sparf
Timo Sparf

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ilmoitti aamulla järjestävänsä tänään iltapäivällä tiedotustilaisuuden. Sen aiheena on epäilemättä liiton kanta keskusjärjestöjen solmimaan ja hallituksen tukemaan kilpailukykypakettiin.

Helsingin Sanomat tiesi kertoa jo eilen, että AKT:n hallitus aikoo esittää liittovaltuustolle yhteiskuntasopimuksen hylkäämistä. Valtuusto on koolla tänään.

Demokraatin tietojen mukaan on selvää, että AKT ei hyväksy sopimusta. Saman kannan otti jo eilen Suomen elintarviketyöläisten liitto SEL, jonka mukaan kilpailukykysopimus perustuu virheelliseen arvioon ja vääriin toimenpiteisiin niistä lääkkeistä, joilla Suomen kilpailukykyä lisätään, työttömyyttä vähennetään ja ostovoimaa turvataan.

SELlissä on noin 34 000 jäsentä, joista työikäisiä on noin 22 000. AKT on puolestaan yli 50 000 jäsenen ammattiliitto ja monen mielestä koko paketin ratkaiseva osa.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK ehätti kertoa jo marraskuussa Jyri Häkämiehen suulla, että ”ilman muuta ehdoton edellytys on, että kaikki liitot ovat keskusjärjestöjensä tukena ja takana tässä vaiheessa sopimusta”. Häkämies sanoi, että ”yhteiskuntasopimusta ei voi syntyä elleivät kaikki liitot ole siiinä mukana”.

Sittemmin palattiin taas neuvottelemaan, mutta AKT:n kanta on pysymässä samana.

SAK:n hallitus tekee maanantaina päätöksen neuvotteluratkaisun hyväksymisestä tai hylkäämisestä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat