Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Työmarkkinat

AKT uhkaa laajentaa tukitoimia, jos postilakko jatkuu

Lehtikuva / Vesa Moilanen

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT uhkaa laajentaa tukitoimiaan Posti- ja logistiikka-alan unionin PAUn työtaistelulle.

Demokraatti.fi/STT

AKT kertoo, että jos postilakko jatkuu, sen jäsenet ovat ylityö- ja työvuorojen vaihtokiellossa tiistaista lähtien joulukuun 8. päivään asti. PAU on myös ilmoittanut, että sen oma lakko jatkuu 8. joulukuuta asti.

Jo aiemmin AKT oli kertonut aloittavansa maanantaina viikon mittaisen lakon PAUn tueksi. Kyseisen lakon aikana AKT:n jäsenet pidättäytyvät työstä Posti Kuljetus Oy:ssä sekä kaikilla työpaikoilla Postin tavaroiden ja lähetyksien käsittelystä.

Sovittelut jatkuvat sunnuntaina

Useat ammattiliitot ovat ilmoittaneet tuestaan PAUlle. Aiemmin tukitoimistaan ovat ilmoittaneet Suomen Merimies-Unioni, Ilmailualan Unioni (IAU), Rautatiealan Unioni (RAU), sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto (JHL).

Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallitus päätti torstaina tukitoimista, jotka on määrä julkaista maanantaina. Myös Sähköliitto on ilmoittanut olevansa valmis käynnistämään tukitoimet.

Postin työriidan osapuolet, työntekijäliitto PAU ja työnantajapuolta edustava Palvelualojen työnantajat (Palta), tapasivat edellisen kerran valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johdolla perjantaina.

Sovitteluja jatketaan sunnuntaina kello 14.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE