Mielipiteet

Aktiivimallista äänestettiin tänään – ”Aktiivimalli on ehdollinen tuomio”

MyyrFoto
MyyrFoto

Eduskunta äänesti  tänään työttömien niin sanotusta aktiivimallista. Harva tietysti luulee tämän koskevan itseään. Kuinka moni nykyinenkään työtön arvasi lopputilin osuvan kohdalleen?
Lyhyesti sanottuna hallitus haluaa leikata työttömän pientä työttömyysturvaa sen takia, ettei kukaan ole palkannut työtöntä henkilöä työhön! Työttömyysturvaa leikataan siis syystä johon ihminen itse ei voi vaikuttaa.

Työttömyys ei ole Suomen laissa rikos eikä työtön ole työttömyydestään johtuen rikollinen. Hallitus esittää kuitenkin lakia, joka rankaisee työttömiä pelkästään siksi, että heille ei ole palkkatyötä tarjolla.

Aktiivimalli on ehdollinen tuomio, jonka ehtoja on noin puolen miljoonan työttömän mahdoton täyttää.

Lyhytaikaisiakaan palkkatyöpaikkoja ei ilmesty tyhjästä pelkän rangaistuslain perusteella.

Aktiivimalli on erityisen epäoikeudenmukainen korkean työttömyyden alueilla, ikääntyneille työttömille sekä vajaakuntoisille työttömille.

Ajatus on järjetön. Työttömän on pakko löytää olematonta palkkatyötä saadakseen työttömyyskorvausta. Kas kun työttömän ei pidä löytää yksisarvista tukia saadakseen.

Aktiivimalli on rangaistusautomaatti, joka sysää työttömiä Kelan toimeentulotukihakemus byrokratian päättymättömään painajaiseen.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat