Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Työmarkkinat

AKT:n Kokko: “Tämä näkyi nyt perussuomalaisten murskaavan huonona äänisaaliina”

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko.

Suomessa eurovaaleissa näkyi työntekijöiden protesti

Demokraatti

Demokraatti

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko näkee eurovaaleissa yhden selkeän protestin.

Hän sanoo AKT:n tiedotteessa, että vaaleissa reagoitiin siihen, “miten perussuomalaiset antoivat poliittisesta linjastaan työntekijöille väärän kuvan ennen eduskuntavaaleja”.

– Tämä näkyi nyt perussuomalaisten murskaavan huonona äänisaaliina.

AKT viettää paraikaa kesäpäiviään Jyväskylässä.

– Vaaleissa ei protestoitu EU:ta vastaan, vaan osoitettiin pettymystä hallituksessa toteutettuun työmarkkinapolitiikkaan jättämällä perussuomalaiset ilman ääniä, Kokko väittää tiedotteessa.

Hän summaa, että vaalien selkeät voittajat olivat kokoomus ja vasemmistoliitto.

– Henkilökohtaisella tasolla voittaja oli Li Andersson (vas.), joka piti järjestelmällisesti esillä työntekijöiden oikeuksia.

– Sosialidemokraattinen puolue sai pidettyä aiemmat europarlamentaarikkonsa ja puolueen onkin jatkossa saatava linjaansa selkeämmäksi ja ärhäkämmäksi.

TIEDOTTEESSA kysytään, miksi AKT ottaa kantaa politiikkaan?

Tiedotteen mukaan aiemmin työmarkkinakysymykset ovat olleet järjestöjen välillä sovittavia asioita.

– Orpo-Purran hallitus on politisoinut työmarkkina-asiat ja työntekijöiden aseman aina palkanmuodostusta myöten. Näin myös ammattiyhdistysliikkeen on otettava kantaa entistä voimakkaammin poliittisiin kysymyksiin.

Tiedotteessa todetaan, että europarlamenttivaalit ovat työntekijöille tärkeät koko Euroopan tasolla. Päättyneellä kaudella oli useita tärkeitä direktiivejä: alustatyö, palkka-avoimuus, yritysvastuu ja minimipalkkadirektiivit.

– Meidän kannaltamme on tärkeää, että komissio jatkaa työelämäuudistuksia koko EU:n tasolla, ja että europarlamentaarikot ja heidän ryhmänsä äänestävät tärkeissä direktiiveissä työntekijöiden oikeuksien puolesta. Ei ole lainkaan yhdentekevää miten suomalaiset europarlamentaarikot ryhmittyvät Euroopan tasolla.

– Tiedämme myös, että suomalainen elinkeinoelämä lobbaa Brysselissä enemmän kuin koskaan. Kun EK nyt vaikutti hallituksen politiikkaan, haluaa se jatkossa vaikuttaa, jotta EU:n työntekijäoikeuksia koskevat linjaukset pysyvät minimissä, Kokko sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE