AKT:n Piirainen jyrisee: ”Se olisi kuolinisku”

Kari Hulkko
Kari Hulkko

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen vaatii, että hallituksen on vedettävä pois esityksensä kansallisten kabotaasisäännösten poistamisesta Suomen tavaraliikennelaista. AKT, ALT ja SKAL esittelivät tänään näkemyksiään eduskuntaryhmien edustajille. AKT, ALT ja SKAL ovat lähettäneet kaikille kansanedustajille yhteisen kirjelmän, jossa ne vetoavat suomalaisen kuljetuselinkeinon toimintaedellytysten puolustamiseksi.

Piirainen ihmettelee hallituksen kiirettä avata kabotaasiliikenne. –Suomen tulee tarvittaessa puolustaa lainsäädäntöään EU-tuomioistuimessa, hän ilmoittaa.

Piirainen korostaa, että kaikki kuljetusalan järjestöt ovat yhtä mieltä siitä, ettei Suomen tule taipua EU-komission uhkailun edessä ja muuttaa vapaaehtoisesti kansallista tavaraliikennelakiaan.

– Jos hallituksen esitys menisi läpi eduskunnassa, se olisi kuolinisku suomalaiselle kuljetuselinkeinolle. Samalla se passittaisi suomalaiset raskaan liikenteen kuljettajat työttömien jonoon.

– Lakimuutos lisäisi oleellisesti harmaata taloutta kuljetuksissa. Samalla verotulot vähenisivät ja työttömyysmenot kasvaisivat. Liikenneturvallisuus uhkaa heikentyä, jos hallitus saa tahtonsa läpi, listaa Piirainen.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kiitti järjestöjä aktiivisuudesta. Hän myös totesi, että SDP:n ryhmä ottaa järjestöjen vetoomuksen vastaan ja toimii kaikin tavoin, ettei lakialoite etene eduskunnassa.

– Nyt tarvitaan kansanliike suomalaisen kuljetuselinkeinon puolesta, sanoi Lindtman.

Piirainen kiittää SDP:n ulostuloa.

– Toivottavasti myös muut puolueet tulevat samoille linjoille kuljetuselinkeinon ja kuljettajien työpaikkojen turvaamiseksi.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat