tyovaenkirjallisuuspaiva
kaisaniemi

AKT:n Piirainen jyrisee: ”Se olisi kuolinisku”

Kuva: Kari Hulkko

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen vaatii, että hallituksen on vedettävä pois esityksensä kansallisten kabotaasisäännösten poistamisesta Suomen tavaraliikennelaista. AKT, ALT ja SKAL esittelivät tänään näkemyksiään eduskuntaryhmien edustajille. AKT, ALT ja SKAL ovat lähettäneet kaikille kansanedustajille yhteisen kirjelmän, jossa ne vetoavat suomalaisen kuljetuselinkeinon toimintaedellytysten puolustamiseksi.

Piirainen ihmettelee hallituksen kiirettä avata kabotaasiliikenne. –Suomen tulee tarvittaessa puolustaa lainsäädäntöään EU-tuomioistuimessa, hän ilmoittaa.

Piirainen korostaa, että kaikki kuljetusalan järjestöt ovat yhtä mieltä siitä, ettei Suomen tule taipua EU-komission uhkailun edessä ja muuttaa vapaaehtoisesti kansallista tavaraliikennelakiaan.

– Jos hallituksen esitys menisi läpi eduskunnassa, se olisi kuolinisku suomalaiselle kuljetuselinkeinolle. Samalla se passittaisi suomalaiset raskaan liikenteen kuljettajat työttömien jonoon.

– Lakimuutos lisäisi oleellisesti harmaata taloutta kuljetuksissa. Samalla verotulot vähenisivät ja työttömyysmenot kasvaisivat. Liikenneturvallisuus uhkaa heikentyä, jos hallitus saa tahtonsa läpi, listaa Piirainen.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kiitti järjestöjä aktiivisuudesta. Hän myös totesi, että SDP:n ryhmä ottaa järjestöjen vetoomuksen vastaan ja toimii kaikin tavoin, ettei lakialoite etene eduskunnassa.

– Nyt tarvitaan kansanliike suomalaisen kuljetuselinkeinon puolesta, sanoi Lindtman.

Piirainen kiittää SDP:n ulostuloa.

– Toivottavasti myös muut puolueet tulevat samoille linjoille kuljetuselinkeinon ja kuljettajien työpaikkojen turvaamiseksi.

Kristillisdemokraatit Niinistön takana – ei aseta omaa ehdokasta

Kuva: Lehtikuva / Roni Rekomaa
Sauli Niinistö.

Kristillisdemokraatit ei aseta omaa ehdokasta presidentinvaaleihin. Puoluekokous päätti suositella jäsenistölleen presidentti Sauli Niinistön tukemista jatkokaudelle.

Esityksen Niinistön tukemisesta teki puolueen puheenjohtaja Sari Essayah.

Puoluekokouksen päätöksessä todetaan, että jäsenistö on laajalti tyytyväinen Niinistön ulko- ja turvallisuuspoliittiseen linjaan.

KRP: Yksi terroriepäilyistä vielä karkuteillä, molemmat kuolleet ovat naisia

Kuva: Lehtikuva/Vesa Moilanen
Tutkinnanjohtaja keskusrikospoliisin rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Christa Granroth, keskusrikospoliisin päällikkö Robin Lardot ja Lounais-Suomen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Kari Puolitaival keskusrikospoliisin tiedotustilaisuudessa Turussa. KRP järjesti tiedotustilaisuuden liittyen Turun puukotuksiin.

Lauantaina KRP:n tidotustilaisuudessa ilmeni, että yksi Turun terropuukotuksesta epäillyistä on yhä karkuteillä. Yhdestä henkilöstä tehty kansainvälinen etsintäkuulutus. Pääepäillyn lisäksi tutkitaan siis yhteensä viiden ihmisen osuutta joukkopuukotukseen.

Molemmat kuolleet ovat naisia. Haavoittuneista kuusi on naisia ja kaksi miehiä. Uhreiksi on valikoitunut naisia. Miesuhrit ovat auttaneet uhreja tai yrittäneet estää tekoa.

Tapauksessa on poliisin mukaan yksi aktiivinen toimija, joka on ilmoittanut iäkseen 18 vuotta. Marokkolaista on yritetty puhuttaa. Kuulusteluja yritetään vielä tänään. Neljä muutakin pidätettyä on marokkolaisia.

Näyttää KRP:n mukaan siltä, että epäily valitsi uhrinsa sattumanvaraisesti. Poliisipartio käskytti epäiltyä. Käskytys ei tehonnut ja poliisi ampui alaraajaan. Poliisin käsitys on, että tilanteessa toimittiin ohjeiden mukaisesti.

Konkreettista turvallisuusuhkaa ei poliisin mukaan enää ole. Valmiutta nostettu Turussa ja koko Suomessa varotoimenpiteenä.

MTV: Turun epäilty saanut aiemmin kielteisen turvapaikkapäätöksen

MTV:n uutisten tietojen mukaan Turun puukotuksista epäilty 18-vuotias marokkolainen mies on saanut aiemmin Suomessa kielteisen turvapaikkapäätöksen. MTV:n mukaan poliisilähde vahvistaa asian.

MTV:n tietojen mukaan mies olisi tullut Suomeen turvapaikanhakijana viime vuonna.

Turun keskustan joukkopuukotuksessa kuoli eilen kaksi ihmistä ja haavoittui kahdeksan.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

Husu Hussein: Suomalaisina selviämme yhdessä

Husu Hussein.

Abdirahim ”Husu” Hussein Mohamed kääntäisi Turun puukotustapauksessa nyt katseet ja myötätunnon omaisiin. Sen sijaan, että itse uhriutuisimme, rukoilkaamme omaisten ja eritoteten vielä tehohoidossa olevien puolesta, että he selviävät. Husu sanoo.

– Tämä on tragedia, mutta yhdessä suomalaisina me selviämme tästä. Vihanlietsonta on turhaa.

Husu itse sattui olemaan Turussa lähettyvillä, kun terrori-isku tapahtui, muttei halua kommentoida asiaa sen enempää.

– Omaiset ovat nyt keskiöissä, lähettää Husu terveisiä.

Pääministeri Sipilän tiedotustilaisuus pidetään tänään kello 16

Kuva: lehtikuva/ville männikkö

Pääministeri Juha Sipilä pitää tiedotustilaisuuden Turun tapahtumista klo 16 Valtioneuvoston linnassa Helsingissä. Hallitus on neuvotellut tänään asiasta.

KRP:n tiedotustilaisuus alkaa kello 14 Turussa ja Suojelupoliisin tiedotustilaisuus kello 15 Helsingissä.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta