Talous

Al Gore toi Slushiin ilosanoman: ”Globaali talous on muuttumassa ilmastoystävälliseksi”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Prinssit William ja Daniel sekä presidentti Sauli Niinistö viihtyivät silminnähden Slushin avajaisissa.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Prinssit William ja Daniel sekä presidentti Sauli Niinistö viihtyivät silminnähden Slushin avajaisissa.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Prinssit William ja Daniel sekä presidentti Sauli Niinistö viihtyivät silminnähden Slushin avajaisissa.

Kasvuyritystapahtuma Slush on alkanut Helsingin Messukeskuksessa. Avajaisissa eturivissä istuivat Britannian prinssi William ja Ruotsin prinssi Daniel yhdessä presidentti Sauli Niinistön kanssa.

Kruununprinsessa Victorian puoliso prinssi Daniel vierailee Suomen startup-tapahtumassa jo toista kertaa. Hän on itsekin yrittäjätaustainen.

Globaalin talouden luonne on muuttumassa ilmastoystävälliseksi, vakuutti Yhdysvaltain entinen varapresidentti ja ympäristöaktiivi Al Gore torstaina Helsingissä. Gore avasi kansainvälisen kasvuyritystapahtuman Slushin, joka järjestetään Messukeskuksessa.

– Maailma on nyt kestävän kehityksen vallankumouksen varhaisvaiheessa. Talouden luonne on todella muuttumassa, ja meillä on keinot ratkaista ilmastonmuutos, Gore linjasi.

Sijoittajien on hänen mukaansa oltava mukana siinä, että voittoa tavoitellaan ympäristöystävällisellä tavalla.

– On yhdistettävä uusi ilmastotietoisuus järkevään talousajatteluun.

Gore myös valoi uskoa Pariisin ilmastosopimuksen onnistumiseen.

– Ensimmäinen ajankohta, jolloin Yhdysvallat voisi irtautua Pariisin ilmastosopimuksesta, on itse asiassa (USA:n) seuraavien presidentinvaalien jälkeen. Ja seuraava presidentti voisi purkaa päätöksen Yhdysvaltain lähdöstä Pariisin ilmastosopimuksesta vain 30 päivän varoitusajalla, entinen varapresidentti kertoi keräten avajaisyleisöltä isot aplodit.

Kaikkiaan osallistujien määrä noussee 20 000 kävijään.

Kaksipäiväisen tapahtuman trendejä ovat tänä vuonna analytiikka ja tekoäly, arvioi Slushin toimitusjohtaja Marianne Vikkula.

Riskisijoittajille suunnattuun startup- ja teknologiatapahtumaan odotetaan 2 600:aa kasvuyritystä. Kaikkiaan osallistujien määrä noussee 20 000 kävijään.

Kasvuyrityksiä tulee tutkailemaan noin 1 500 sijoittajaa sekä 600 journalistia yli 130 maasta. Lisäksi noin miljoonan ihmisen odotetaan seuraavan tapahtumaa striimauksena internetin välityksellä.

Slush järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008.

Ennakkoarvioiden perusteella tämän vuoden Slushissa ovat vahvasti esillä myös kryptovaluutta ja lohkoketjutekniikka.

Kryptovaluutta on digitaalinen virtuaalivaluutta, joista tunnetuin on bitcoin. Lohkoketju on puolestaan tekniikka, jolla toisilleen vieraat toimijat voivat yhdessä tuottaa ja ylläpitää tietokantoja hajautetusti.

Eniten Slushiin osallistuvia kasvuyrityksiä tulee Vikkulan mukaan Suomesta, Ruotsista, Saksasta, Britanniasta ja Yhdysvalloista. Suomalaisten startupien osuus on noin 35 prosenttia.

Teknologia-alan maailmanlaajuiseksi suurtapahtumaksi kasvanut Slush houkuttelee myös pitkän liudan arvovaltaisia puhujia.

Heitä ovat Al Goren lisäksi muun muassa peliyhtiö Supercellin omistajan, kiinalaisen Tencentin hallituksen puheenjohtaja Martin Lau, Nasdaq-teknologiapörssin toimitusjohtaja Adena Friedman ja Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat