Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Al-Hol-sotkun selvittäminen valiokunnassa alkoi, Haavisto käveli sanaakaan sanomatta sisään – Ojala-Niemelä: ”Ei tämä ihan jokapäiväistä kauraa ole”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä puhui tiedostusvälineille, ennen kun ulkoministeri Pekka Haavisto oli eduskunnan perustuslakivaliokunnan kuultavana.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) käveli juuri sisään eduskunnan perustuslakivaliokuntaan. Medialle hän ei sanonut sanaakaan. Haavisto on ensimmäisenä kuultavana valiokunnan käsitellessä al-Hol-päätöksenteossa esiintulleita sotkuja.

Johannes Ijäs

Demokraatti

Kymmenen opposition kansanedustajaa jätti joulukuussa muistutuksen, jossa pyydetään perustuslakivaliokuntaa tutkimaan Haaviston toimien laillisuus Syyrian al-Holin leirillä olevien suomalaisten kotiuttamisasiassa.

Lain mukaan ministeriä vastaan voidaan nostaa syyte, jos tämä on tehtävässään olennaisesti rikkonut siihen kuuluvia velvollisuuksia tai menetellyt muutoin selvästi lainvastaisesti, joko tahallaan tai törkeän huolimattomuuden vuoksi.

Käsittelyn ytimessä on ulkoministeriön konsulipäällikkö Pasi Tuomisen julkisesti Haavistoa kohtaan esittämä kritiikki. Kansanedustajat pyysivät muun muassa tarkastelemaan sitä, onko Haavisto painostanut virkamiehiä tekemään lainvastaisia päätöksiä.

Myös Tuominen tulee tänään henkilökohtaisesti valiokuntaan antamaan lausuntonsa. Tuominen saapuu paikalle noin kello 10.

– Eihän tämä ihan jokapäiväistä kauraa ole, poikkeuksellisia tapauksia, sanoi valiokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) mennessään tänään eduskunnassa sisään valiokunnan kokoukseen.

Lausunnot, jotka valiokunta tänään saa menevät 9 valitun asiantuntijan käsittelyyn.

– Meillä on 3 rikosoikeuden, 3 prosessioikeuden ja 3 valtiosääntöoikeuden asiantuntijaa. He saavat syynättäväkseen nämä paperit.

Tämän päivän kokouksessa ratkeaa myös, katsooko valiokunta, onko asiakirjoja tarpeen salata.

– Varaamme tälle sen ajan, mikä tarvitaan. Valiokunnalla ei ole kiirettä. Tähän on käytettävissä tämä päivä, Ojala-Niemelä sanoi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
24.9.2020
Hallitus neuvottelee rajoitustoimista ensi tiistaina – Pekonen toivoo alueilta ripeitä toimia‚ Saarikko pitäisi yökerhojen aukiolojen tarkastelua vastuullisena
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE