Politiikka

Alexander Stubb selittää katoamistaan: Ironman-kisasta tulleet kuusi poissaolopäivää olivat todellakin ”muu poissaolo”

Lehtikuva
Lehtikuva

Uusi Suomi kertoi tänään, että Alexander Stubb on ollut runsaasti pois täysistunnoista. Syy ”muu poissaolo” on toistunut monesti. Lehti kysyi, ”minne katosi Alexander Stubb?”.

Stubb perustelee Facebookissa poissaolojaan.

”Syksyllä olen pyrkinyt pitämään Suomen lippua mahdollisimman korkealla kansainvälisillä foorumeilla. Kansainvälisiä puheenvuoro- ja haastattelupyyntöjä tulee paljon. Suurimmasta osasta joudumme eduskuntatyön takia kieltäytymään, mutta on myös tilaisuuksia, joihin kannattaa ilman muuta mennä puhumaan ja kuuntelemaan.”

Tällä viikolla Stubb oli Lontoossa BBC:n järjestämässä Intelligence2-väittelytilaisuutta Brexitistä.

”Oli muuten mielenkiintoinen debatti.”

Stubbin mukaa kaikki nämä matkat ja edustukset merkitään eduskunnassa merkinnällä ”muu poissaolo”.

”Ainahan nämä ovat vaikeita valintoja. Yritän parhaani mukaan löytää sopivan tasapainon. Pidän tärkeänä, että Suomen ääni kuuluu kansainvälisillä foorumeilla. Pidän yhtä tärkeänä, että meillä täällä koto-Suomessa on tuntosarvet siitä, mitä maailmassa tapahtuu.”

Haagin matkasta Stubb taas muistuttaa:

”PS. Haagin matkan maksoi eduskunta. Kaikki muut matkat ovat joko järjestäjien tai itseni kustantamia.”

Loppukevennyksenä selvitykselleen Stubb sanoo, että Havaijin Ironman-kisasta tulleet kuusi poissaolopäivää olivat todellakin ”muu poissaolo”.

”Se oli ”kerran elämässä” -unelma, jonka sain tässä elämäntilanteessa toteuttaa, niinkuin Financial Timesin kolumnissani kirjoitin.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat