Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Alipalkkauksen kriminalisoinnin vastustus hämmästyttää kansanedustajaa – ”Halla-aho kannattaa polkuhintoja työmarkkinoilla”

Jukka-Pekka Flander

Kansanedustaja Niina Malm (sd.) pitää erittäin tarpeellisena selvitystä, jota hallitus tekee alipalkkauksen kriminalisoinnista. Selvityksestä uutisoi tiistaina Yle.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Reiluista ja oikeudenmukaisista työmarkkinoista hyötyy niin suomalainen rehellinen yrittäjä kuin myös työntekijä. Alipalkkaukseen puuttuminen auttaa myös talouden suunnittelua ja toteutusta. Talousrikollisuuden torjunnan osalta se on yhteiskunnalle olennainen asia, Malm toteaa tiedotteessa.

– Marinin hallitus on jo hallitusohjelmassa tehnyt periaatepäätöksen puuttua alipalkkaukseen, mutta haluan vauhdittaa tämän toteutusta, hän jatkaa.

Malm nostaa esille myös perussuomalaisten linjan, joka on tässä aiheessa varsin vastakkainen suhteessa Marinin hallituksen linjaan.

– Perussuomalaisten linja on olla kriminalisoimatta alipalkkausta. Miksi? Samaan aikaan puolue on vaatinut reiluja työehtoja ja vihjaillut maahanmuuttajien tekevän alipalkalla työtä. Eikö silloin olisi juuri oikein kriminalisoida alipalkkaus?

Ylen haastattelemat perussuomalaisten Jussi Halla-aho ja kokoomuksen Petteri Orpo eivät lämpene alipalkkauksen kriminalisoimiselle, kumpikaan ei näe sitä tarpeellisena. Malm kiteyttää, että perussuomalaisten mukaan ongelma on maahanmuuttajat ja kokoomuksen mukaan lepsu valvonta.

– Jussi Halla-aho on jopa Euroopan parlamentissa ollessaan äänestänyt tätä vastaan. Näin ollen Halla-aho kannattaa polkuhintoja työmarkkinoilla. Se jos mikä on kova uutinen suomalaiselle palkansaajalle, jota perussuomalaisten puoluejohtaja ei tunnu arvostavan, vaan tässäkin asiassa nojautuu maahanmuuttoon, Malm tuomitsee.

– Väärinkäytöksistä ovat kärsineet erityisesti ne rehelliset yrittäjät ja työnantajat, jotka ovat joutuneet kilpailemaan samoilla markkinoilla niiden yritysten kanssa, jotka polkevat työvoimakustannuksia ja kiertävät veroja.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
29.7.2020
Tässäkö on uusi hoitajamitoitus? – kokoomus ajautui Kainuun korpeen EU-politiikkansa kanssa
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE