Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

”Alkoholia kului ylenpalttisesti” – raportti Johnsonin koronajuhlista julkistetaan tänään kokonaan

AFP / LEHTIKUVA / DANIEL LEAL

Britanniassa odotetaan tänään pääministeri Boris Johnsonin hallinnon virkakuntaan kuuluvan Sue Grayn raporttia pääministerin arvovaltaa vakavasti koetelleessa, partygatena tunnetussa tapauksessa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Raportti käsittelee koronasulun aikana koronamääräyksiä rikkoneita juhlia, jotka järjestettiin pääministerin virka-asunnolla.

Grayn raportista julkistettiin osa jo tammikuussa, mutta koko raporttia ei tuolloin julkaistu, koska Lontoon poliisi oli niin ikään aloittanut oman tutkintansa asiasta.

Poliisi antoi tutkinnan seurauksena sakkoja yli 80 ihmiselle, myös pääministerille.

Tammikuussa julkaistun 12-sivuisen raportin mukaan osaa koronasulun aikana pääministerin virka-asunnolla järjestetyistä tilaisuuksista ei olisi pitänyt järjestää.

Lisäksi Gray tuomitsi ”alkoholin ylenpalttisen kulutuksen” Downing Streetin eri tilaisuuksissa aikana, jolloin kansalta oli laajasti kielletty sosiaaliset kontaktit.

Pääministerin odotetaan pitävän tiedotustilaisuuden raportin julkistamisen jälkeen. Lisäksi hän on parlamentin alahuoneen piinapenkissä viikoittaisella kyselytunnilla, jonka on määrä alkaa kello 14 Suomen aikaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE