Ulkomaat

Amerikkalaiset viranomaiset epäonnistuivat – alle 5-vuotiaita lapsia edelleen erossa vanhemmistaan

LEHTIKUVA / Getty Images / AFP John Moore
LEHTIKUVA / Getty Images / AFP John Moore
LEHTIKUVA / Getty Images / AFP John Moore

Yhdysvalloissa viranomaiset epäonnistuivat tavoitteessaan palauttaa tiistain aikana vanhemmilleen 54 perheistään rajalla erotettua alle viisivuotiasta lasta. Viranomaiset arvioivat tiistaina, että Yhdysvaltojen aikaa tiistai-iltaan mennessä vanhemmilleen saataisiin palautettua 38 lasta.

Liittovaltion tuomari Dana Sabraw määräsi alun perin valtionhallinnon palauttamaan tiistai-iltaan mennessä perheilleen kaikki 102 rajalla vanhemmistaan erotettua alle viisivuotiasta. Maanantaina hän myönsi hallinnolle lisäaikaa, kun hallinnon asianajaja oli sanonut oikeudessa, että tiistaina onnistuttaisiin palauttamaan perheilleen 54 lasta.

Yhdysvaltalaisviranomaisten haltuunsa ottamat 102 alle viisivuotiasta ovat vain jäävuoren huippu, sillä valtaosa perheistään erotetuista lapsista on yli viisivuotiaita. Viranomaiset kertoivat CNBC:n mukaan viime viikolla, että viranomaisilla oli hallussaan hieman alle 3 000 perheistään erotettua lasta.

Tuomari Sabraw on määrännyt yli viisivuotiaiden lasten perheilleen palauttamisen takarajaksi heinäkuun 26. päivän.

Perheiden yhdistämistä ovat viivästyttäneet monet eri seikat. Kahdentoista lapsen palauttaminen vanhemmilleen on esimerkiksi vaikeutunut siksi, että vanhemmat on jo ehditty karkottaa Yhdysvalloista.

Viiden lapsen osalta on käynyt ilmi, ettei heidän kanssaan rajan ylittänyt aikuinen ollutkaan heidän biologinen vanhempansa. Yhden vanhemman epäillään pahoinpidelleen lastaan ja yhdellä on todettu tarttuva sairaus, jonka vuoksi lapsen ei välttämättä ole turvallista palata hänen luokseen.

Perheenjäsenet erotettiin rajalla toisistaan osana presidentti Donald Trumpin hallinnon nollatoleranssipolitiikkaa, jossa kaikki rajan laittomasti ylittäneet aikuiset pidätettiin ja heitä vastaan nostettiin syyte. Trump on sittemmin lopettanut käytännön presidentin määräyksellä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat