Ulkomaat

Amerikkalaislehti: Trump uhkasi kansanmurhalla – ”Ennenkuulumatonta”

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump uhkasi Pohjois-Koreaa kansanmurhalla, kirjoittaa arvostettu amerikkalaislehti The Washington Post verkkosivuillaan.

Lehti analysoi Trumpin YK:ssa pitämää puhetta, jossa hän sanoi, että ”USA:lla on on suurta voimaa ja kärsivällisyyttä, mutta jos se on pakotettu puolustamaan itseään tai liittolaisiaan, meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin totaalisesti tuhota Pohjois-Korea”.

The Washington Postin mukaan uhkaus totaalisuudesta tarkoittaisi toteutuessaan ei vain ydinasearsenaalin tuhoamista tai esimerkiksi hallinnon kaatamista vaan massakuolemia maassa, jossa on yli 25 miljoonaa asukasta.

Lehti muistuttaa, että kansanmurha on määritelty YK:ssa tarkoittamaan aikomusta tuhota kokonaan tai osin kansallinen, etninen, rodullinen tai uskonnollinen ryhmä. Pelkkä uhkaus ei vielä sinänsä ylitä rajaa, mutta kuten lehti kirjoittaa, jos Trump toimisi uhkauksensa mukaan, hän olisi paljastanut rikollisen aikomuksensa jo etukäteen ja seuraukset olisivat sen mukaisia.

Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin sanasota on kiihtynyt edelleen viime aikoina. Amerikkalaislehden mielestä Trumpin toiminta on ”ennenkuulumatonta” ja jos sanasota muuttuisi todeksi, kumpaakin johtajaa voisi hyvin verrata 1900-luvun suurimpiin hirviöihin.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat