Urheilu

”Analyysin paikka”, tuumii Niinistö MM-pettymyksen jälkeen: ”Haiskahtaa systeemivirheeltä?”

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen

Sveitsi romutti viime yönä Leijonien mitalihaaveet jääkiekon miesten MM-kisoissa. Sveitsi kukisti Suomen 3–2 puolivälierissä ja eteni lauantain välieriin Kanadaa vastaan. Toinen finaalista kamppaileva pari on Yhdysvallat ja Ruotsi.

Suomalaiset ovat purkaneet Twitterissä pettymystään. Muun muassa presidentti Sauli Niinistö kirjoittaa, että nyt on analyysin paikka, kun ”keskisarjan keskieurooppalaiset” pistivät Suomen kumoon. Niinistön mukaan tämä ”haiskahtaa systeemivirheeltä”.

Sebastian Aho ihastutti jääkiekon MM-turnauksessa, mutta uusi suomalaispelaajien yhden MM-turnauksen piste-ennätys, 18, ei lohduttanut 20-vuotiasta hyökkääjää. Aho nieleskeli kyyneleitä puolivälierän jälkeen.

– Iso pettymys. Tämä on hieno, aivan huippujoukkue, ja on ollut aivan mahtavaa olla tässä kaksi viikkoa. Olemme pelanneet hienosti, ja kun se päättyy näin, ottaa isosti päähän, Aho tunnusti STT:n haastattelussa.

– Täytyy sanoa, että vastustaja pelasi huippuhyvän toisen erän ja sai meidän rytmin rikottua. He olivat tehokkaita omissa paikoissaan, me ei oltu. Ehkä meiltä vähän petti pokka, että passivoiduimme, kun he tekivät kolme maalia. Mutta sitten kolmas meiltä oli hieno, meillä oli paikkamme, mutta ei vaan tehty maaleja, Aho sanoi.

Suomen kärkiketjut eivät kahdessa ensimmäisessä erässä päässeet hyökkäysalueelle yhtä helposti kuin alkulohkopeleissä.

– En tiedä oliko se vaikeampaa, Aho sanoi.

– Se on aina suhteessa vastustajaan. He ehkä pelasivat enemmän träppiä kuin pohjoisamerikkalaiset. Tavallaan he odottivat meitä keskialueella, mutta kyllä me minusta pääsimme kolmannessa erässä hyökkäysalueelle, ei se siitä ollut kiinni.

”Aika paska fiilishän tämä on.”

Suomen kapteeni Mikael Granlundin virkkeet olivat ottelun jälkeen hyvin lyhyitä.

– Tämmöistä tämä joskus on, Granlund sanoi.

Mitä Suomen joukkueen pukukopissa puhuttiin toisella erätauolla?

– Ei ollut tyytyväinen fiilis. Puhuttiin, että yritetään kaikki saada irti kolmanteen erään ja pelasimmekin paljon paremmin kiekon kanssa. Saimme painetta sinne.

Granlund ei halunnut vertailla pettymyksen suuruutta uransa aiempiin tappioihin.

– Aika paska fiilishän tämä on, Granlund summasi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat