Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Ananasmehutehtaan karuista työoloista raportoinut Finnwatchin tutkija vapautettiin syytteistä Thaimaan korkeimmassa oikeudessa

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Kansalaisjärjestö Finnwatchin tutkija Andy Hall (kuvassa) on saanut vapauttavan tuomion myös Thaimaan korkeimmassa oikeudessa, järjestö kertoo. Brittiläinen Hall oli syytettynä muun muassa kunnianloukkauksesta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Syytteet liittyivät Finnwatchin ananasmehun tuotannon vastuullisuutta koskevaan raporttiin. Raportti toi esille epäilyjä vakavista ihmisoikeusloukkauksista Natural Fruit -yhtiön ananasmehutehtaalla.

Hallin tapausta käsiteltiin eri oikeusasteissa vuodesta 2013. Hän sai ehdollisen vankeusrangaistuksen ja sakkoja bangkokilaisessa tuomioistuimessa vuonna 2016. Tuomio kumottiin valitustuomioistuimessa vuonna 2018. Myös korkein oikeus päätyi valitustuomioistuimen kannalle.

Finnwatch ilmaisee olevansa iloinen oikeuden päätöksestä, mutta kertoo vuosikausia jatkuneen oikeusprosessin vaatineen paljon resursseja.

– Thaimaan tulisi muuttaa lainsäädäntöään ja varmistaa, että ihmisoikeuspuolustajien juridinen häirintä ei ole tulevaisuudessa mahdollista, Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Finér sanoo tiedotteessa.

Finnwatch on yritystoiminnan vastuullisuutta tarkkaileva kansalaisjärjestö.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
23.11.2020
”Tämä on ehkä liian suoraa puhetta, kun näin sanon” – Seppo Kääriäinen nostaa esiin Marin-Saarikko-akselin
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE