Kotimaa

Anarkisti Suvi Auvinen: ”Tuntuu, että varsinkin miehillä on tarve kirjoitella ulkonäkööni liityviä kommentteja”

Nora Vilva
Nora Vilva

Vapaan toimittajan Suvi Auvisen mukaan hänelle sanotaan usein, ettei hän näytä anarkistilta.

”Ihmisillä on paljon mielikuvia ja stereotypioita siitä, miltä minkäkinlaisten ihmisten pitäisi näyttää. Ja jos ulkonäkösi ei sovikaan niihin mielikuviin, se yllättää tosi monia. Se on kiinnostavaa.”

Suvi Auvinen Kasvot peilissä -palstalla Demokraatin viikkolehdessä.

Auvinen on mukana Demokraatin viikkolehdessä ilmestyvällä ”Kasvot peilissä” -palstalla. Hänen mukaansa peilikuvaa ei pääse mitenkään pakoon.

”Se seuraa läpi koko elämän. Jos ei aina pidä siitä, mitä peilissä näkee, voi miettiä, voiko sitä jotenkin muuttaa. Peilikuva on välillä hirveän armoton. Väsymys, kiire ja nukkumattomat yöt näkyvät heti.”

Auvinen kertoo myös, että tuntemattomat ihmiset kommentoivat usein hänen ulkonäköään.

”Etenkin sen näkee saamassani vihapostissa. Tuntuu, että varsinkin miehillä on tarve kirjoitella ulkonäkööni liityviä kommentteja. Naisten ulkonäkö vaikuttaa edelleen olevan jotenkin yhteistä omaisuutta. Että se on jotakin sellaista, mitä kenellä tahansa on muka oikeus arvostella.”

Auvinen sanoo, että julkisuudessa esiintyessä hänestä tuntuu, että ihmiset näkevät hänestä hirveän yksiulotteisen kuvan.

”Saadessani tuntemattomilta ihmisiltä vihapostia, mietin miten nuo kokevat tuntevansa minut niin hyvin, että he päättävät vihata minua.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat