Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Uutiset

Anette Karlsson jatkaa Uudenmaan Demarinaisten johdossa

Porvoolainen Anette Karlsson jatkaa Uudenmaan Demarinaisten puheenjohtajana. Hänen valintansa kaudelle 2020–2021 oli yksimielinen. Sen sijaan varapuheenjohtajista äänestettiin. Varapuheenjohtajiksi valittiin vantaalainen Tarja Eklund ja espoolainen Marita Lassila.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Piirikokous valitsi yksimielisesti hallituksen tulevalle kaudelle. Siihen tulivat Eeva Männistö (Espoo), Katja Posio (Inkoo), Maila Tikkanen (Tuusula), Maire Suomi (Nurmijärvi), Minna Schavikin (Järvenpää), Päivi Laakkonen (Vantaa), Tamara Talvituuli (Pornainen) ja Tuula Martin (Porvoo). Varajäseniksi valittiin Riitta Salasto (Vantaa), Leena Sorjonen (Porvoo) ja Leena Harjula-Jalonen (Kerava).

Ympäristöministerinä toiminut Kaj Bärlund (sd.) kertoi piirikokouksessa, miten Suomi toimi ympäristön hyväksi jo 1970- ja 1980-luvuilla, jolloin Suomen panos oli oleellinen otsonikadon torjumisessa.

Uudenmaan Demarinaiset painottivat, että ympäristön suojelu ei ole tärkeää pelkästään luonnon monimuotoisuuden vuoksi, vaan siksi, että luonto hoitaa meistä jokaista.

– Pelkästään lähipuisto vaikuttaa ihmisen terveyteen myönteisesti, mikä on tutkimuksissa todettu. On jokaisen velvollisuus edistää luonnon säilymistä, taataksemme luonnon hyvien vaikutusten säilymistä myös lapsille.

Uudenmaan Demarinaiset vaativat myös lapsivaikutusten arviointeja kaikessa lapsia koskevissa päätöksissä.

– Lapsiperheköyhyys vaikuttaa lapsen koko elämänkaareen, se on kehitykselle haitallista, köyhän lapsen sosiaalinen osallisuus on kapeaa. Taloudellinen eriarvoisuus voi johtaa ryhmästä ulos sulkemiseen ja kiusaamiseen. Lastensuojelulla tulee olla resursseja tunnistaa syrjäytymisvaarassa olevat lapset ja taata heille riittävä apu.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE