Opinion

Anette Karlsson: Tillsammans bygger vi en bättre framtid

SDP

Fåglarna sjunger, solen skiner och människorna är glada – vi kan se klara tecken på att sommaren snart är här. Den här veckan öppnades restaurangerna och det känns som om vi snart kan återvända till det normala. Epidemin har inte försvunnit, men vi kan alla hoppas att det värsta nu är över och att ett vaccin snart finns tillgängligt. Det är fortfarande viktigt att komma ihåg de rådande rekommendationerna och att vi med vårt eget beteende gör vad vi kan för att förhindra att epidemin tar fart igen.

Anette Karlsson

Arbetarbladet

 

Socialdemokraterna har gjort fina framsteg i vårt väljarstöd under den senaste tiden. Det känns som att allt börjar återgå till den rätta banan – En riktning som innebär att det känns bra att inleda en kommunalvalskampanj!

 

Vi är alla medvetna om att de ekonomiska förlusterna orsakade av coronapandemin är massiva och vi kommer att ha ett stort arbete framför oss att lyfta Finland på fötterna igen. I detta läge är jag glad och lättad att vi har en socialdemokratiskt ledd regering i detta land. En regering som tror på människan och vill investera i framtiden samtidigt som den står för en ansvarsfull ekonomisk politik.

 

Jag har ett starkt förtroende för våra aktiva, ni gör ett värdefullt arbete för oss alla – tillsammans bygger vi en bättre framtid för alla här hemma och i hela världen”

 

Regeringens tilläggsbudget visade att det finns ljus i tunneln. Vi kan komma ur denna kris på ett hållbart sätt. Man har tagit lärdom av misstag som gjordes i tidigare lågkonjukturer – nu satsar man på barn och unga, på infrastruktur dvs stimulerar ekonomin. Läs gärna mer om regeringens beslut här.

 

FSD:s styrelse har planer op att mötas i augusti i person i Österbotten. Innan det ska vi alla hålla en skön sommarsemester och njuta av solen. Nu är det också ett ypperligt tillfälle att bjuda med vänner och bekanta i partiet och med i kommunalvalskampanjen. I augusti kör vi igång med full fart – med det goda väljarstödet och ökar farten ytterligare i och med partikongressen i augusti. I samband med det vill jag tillägga att vi kan vara stolta, för vi har en kunnig och aktiv partikongressdelegatgrupp som är taggade att lyfta fram den finlandssvenska socialdemokratins budskap på kongressen. Jag har ett starkt förtroende för våra aktiva, ni gör ett värdefullt arbete för oss alla – tillsammans bygger vi en bättre framtid för alla här hemma och i hela världen!

 

Jag önskar er alla en trevlig sommar, sköt om er!

 

Anette Karlsson – ordförande för Finlands svenska socialdemokrater (FSD)

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE