Opinion

Anette Karlsson: Vi ska vara modiga, ideologiska och solidariska – vi ska våga sikta mot stjärnorna

Istock
FSD:s ordförande Anette Karlsson ser fram emot en aktiv och socialdemokratisk höst, "där vi fortsätter att leda landet på ett hållbart, trovärdigt och framförallt solidariskt sätt".

Våren förändrade våra liv på många sätt. Vi fick känna av hur små vi människor är, då vi möter en pandemi. Samtidigt fick vi se hur starka vi kan vara tillsammans. Under ledning av en kunnig, socialdemokratiskt ledd regering lyckades vi hejda smittspridningen. Uppdraget var och är inte lätt – många finländare har fått betala ett dyrt pris – ensamheten, arbetslöshet och konkurser och de största tragedierna, dödsfall av nära och kära. Vi drabbades hårt och kampen är inte över.   

Anette Karlsson

Arbetarbladet

 

Augusti är här och nu ska alla så småningom återvända till vardagen, skola och jobb. Rädslan för en andra epidemivåg finns i våra tankar. Samtidigt väntar vi ivrigt att få träffa våra vänner, jobbkompisar och kamrater igen. FSD:s styrelse kommer bl.a. att mötas under veckoslutet i Österbotten, där vi också deltar på den österbottniska kretsens sommarträff. Följande vecka kommer Östra Nylands krets att hålla sin sommarträff. I glädjen av att träffa varandra är det viktigt att komma ihåg att stanna hemma om du är sjuk, hålla avstånd, tvätta händerna och framförallt bry dig om dina medmänniskor.

 

Vi socialdemokrater har förbättrat världen. Och det fortsätter vi göra med sikte på ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbart samhälle – i Finland och i hela världen”

 

Om några veckor kommer en stor grupp socialdemokrater att samlas till partiets viktigaste möte – partikongressen. Där kommer vi att måla upp riktlinjer för en hållbar framtid i Finland, Norden, Europa och världen, besluta om våra gemensamma målsättningar och hur vi ska nå dem. Jag är stolt över våra aktiva partikongressdelegater och jag är övertygad om att vår grupp framgångsrikt kommer att jobba för de målsättningar som vi FSD:are tillsammans jobbat för på våra egna möten lokalt och nationellt.

 

Kamrater, vi ska vara modiga, ideologiska och solidariska – vi ska våga sikta mot stjärnorna. Grundskolan, åtta timmars arbetsdag och en könsneutral äktenskapslag var länge utopier. Men inte längre. Vi socialdemokrater har förbättrat världen. Och det fortsätter vi göra med sikte på ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbart samhälle – i Finland och i hela världen. Jag ser framemot en aktiv och socialdemokratisk höst, där vi fortsätter att leda landet på ett hållbart, trovärdigt och framförallt solidariskt sätt.

 

Anette Karlsson – ordförande för Finlands svenska socialdemokrater (FSD)

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE