Politiikka

Anna Kontula hurjana: ”Suomen palkansaajajärjestöjen kirkas kärki valitsi linjakseen panettelun, vääristelyn ja leimaamisen”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Vasemmistoliiton kansanedustaja sekä työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsen Anna Kontula julkaisi tänään avoimen kirjeen ammattiyhdistysliikkeen johdolle. Kirjeessään Kontula kritisoi kovasanaisesti ay-liikkeen ulostuloja saatavuusharkinnan poistamista esittävän lakialoitteen osalta.

– Valmistauduin reippaaseen keskusteluun tutustumalla huolellisesti kaikkeen olemassa olevaan tietoon ja informoimalla keskeisiä liittoja aloitteestamme etukäteen. Näin demokratiassa yleensä toimitaan: pannaan argumentit vastakkain ja katsotaan, mikä niistä on vahvin. Asiakeskustelun sijaan Suomen palkansaajajärjestöjen kirkas kärki valitsi linjakseen panettelun, vääristelyn ja leimaamisen, Kontula kirjoittaa.

Hän sanoo, ettei ollut tähän varautunut.

– Monet näistä toimijoista tunnen vuosikymmenten takaa. Monen kanssa olen tehnyt yhteistyötä. Tältä pohjalta otin reilun pelin itsestäänselvyytenä.

Kontulan tikun nokassa on muun muassa Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas.

Suokas kirjoitti aiemmin tällä viikolla, että kansanedustajia ei kiinnosta mukaan lainkaan Suomessa asuvien mahdollisuus työllistyä omassa maassaan.

– Samoin heitä ei kiinnosta pennin vertaa, miten Suomessa asuvat voivat pysyä työpaikassaan elämiseen riittävällä palkalla. Kiky-sopimuksen hengessä runnotaan Suomen työpaikkoja kansainväliseen kilpailuun, ja näillä markkinoilla tunnetusti halvin tarjous voittaa.

Kontula vastaa Suokkaan arvosteluun.

– Suokas on aikaisemminkin tehnyt heikosti perusteltuja ulostuloja ja politiikassa on aika tavallista, että jokin asia menee niin ihon alle, että siihen ei pysty ottamaan järkevää etäisyyttä. Siksi en Suokkaan reaktiota ihmeemmin miettinyt, vaan ajattelin, että tämä nyt on yksittäistapaus. Vaan ei ollut.

Kontula sanoo, että jos satojen toimijoiden organisaatio ei pärjää asialinjalla yhtä sosiologi-kansanedustajaa vastaan, pitäisi silloin pohtia avoimin mielin omien linjausten ja toimintatapojen kestävyyttä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat