Politiikka

Anne Bernerille löytyi nimekäs puolustaja: Jan Vapaavuori – ”Onpahan jeesustelua”

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen

Liikenneministeri Anne Berner tekee lähtöä politiikasta ruotsalaisen pankin palvelukseen, uutisoitiin eilen illalla.

Asiasta nousi kohu muun muassa keskustan eduskuntaryhmän sisällä. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) on yksi Bernerin puolustajista.

”Asiahan ei minulle kuulu, mutta onpahan jeesustelua. Kaikki tiesi, että Berner palannee ministeriyden jälkeen businekseen. Nyt osui tähän viikkoon. Eikä pörssiyhtiöissä ole mitään vikaa. Eikä Ruotsissa! Olisiko parempi siirtyä venäläiseen valtionyhtiöön vaalien jälkeen?” Vapaavuori vastaa Twitterissä aiheesta suorasanaisen kolumnin kirjoittaneelle politiikan toimittaja Timo Haapalalle.

Kokoomuslaisista myös kansanedustaja Sari Sarkomaa puolustaa Berneriä, jonka uumoiltiin ennen viime vaaleja olevan menossa kokoomuksen riveihin.

”Berner on luvannut olla yhden eduskuntakauden politiikassa. Onnittelen häntä uudesta tehtävästä. Kansa päättää ketkä ovat seuraavalla kaudella eduskunnassa mutta politiikasta on tietenkin saatava lähteä pois.”

Berner (kesk.) kertoi STT:lle aiemmin tänään keskustelleensa oikeuskansleri Tuomas Pöystin kanssa valinnastaan ruotsalaisen SEB-pankin hallitukseen. Bernerin lähettämän sähköpostiviestin mukaan oikeuskansleri katsoo, että hän voi jatkaa ministerinä, kunhan hän tekee valinnan jälkeen sidonnaisuusilmoituksen ja jäävää itsensä mahdollisista rahoitusmarkkinoihin liittyvistä kysymyksistä.

– Olen kiinnittänyt ministerin huomiota jo tässä vaiheessa, kun hän on ehdolla, mahdollisiin esteellisyystilanteisiin, jos sellaisia voisi syntyä, Pöysti kommentoi eduskunnassa.

Asia on hyvä pitää mittasuhteissaan, viestitti puolestaan keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen keskiviikkona STT:lle.

Kaikkosen ja puolueen varapuheenjohtajan Katri Kulmunin mukaan keskustan ryhmä keskustelee asiasta perusteellisesti huomenna kokouksessaan ja käy samalla taustat läpi.

Kulmunin mukaan ryhmässä on kiukustuttu siitä, että Bernerin ehdokkuudesta ruotsalaisen SEB-pankin hallitukseen ei kerrottu sille aiemmin. Tästäkin keskustellaan Kulmunin mukaan huomenna, samoin kuin siitä, että osa keskustalaisista haluaisi Bernerin vaihtoon heti.

– Ministerikierrätykset olisi pitänyt tehdä jo aikaisemmin. Perinteisesti ne tehdään hyvissä ajoin ennen vaaleja, Kulmuni sanoi STT:lle.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 7 Demokraatti
VUODEN VALTUUTETTU - Minna Räsänen vei pisimmän korren
MINÄ-MINÄ-ERO! - Sipilä otti ja lähti
NORJA - Hoitotyön onnela
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Johannes Ijäs

Nyt otetaan perustuslaista mittaa – tässä jutussa Annika Lapintie, Tapani Tölli, Ben Zyskowicz, Ilkka Kantola ja Juha Rehula kertovat, täytyykö jonkin muuttua perustuslakivaliokunnan työssä
26.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat