Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

“Annetaanko Purran punakynän vain käydä?” – Demarinaisilta jyrkkä ei sairaalaverkon alasajolle

LEHTIKUVA / LAURA UKKONEN

– Sairaalat ja muut sosiaali- ja terveyspalvelut ovat meille kaikille tärkeitä perustuslain takaamia palveluita. Emme voi hyväksyä näihin kohdistuvia leikkauksia, Demarinaiset painottaa.

Demokraatti

Demokraatti

Petteri Orpon (kok.) hallitus aikoo leikata sairaaloista ja niiden palveluista. Tällä leikkauksella tavoitellaan sadan miljoonan euron säästöjä.

Kotkan, Savonlinnan, Mikkelin, Kajaanin, Kemin, Kokkolan ja Hämeenlinnan keskussairaaloiden toimintoja, kuten tehohoitoa, ympärivuorokautista leikkaustoimintaa ja synnytyksien hoitamista ollaan lopettamassa, Demarinaiset luettelee.

– Näillä päätöksillä tilalle jäisi vain iso terveyskeskus, naisjärjestö huomauttaa tiedotteessaan.

Lisäksi supistamisvaarassa ovat Vaasa, Joensuu, Lappeenranta tai Rovaniemi. Näillä päätöksillä hallitus sulkisi puolet Suomen synnytyssairaaloista, järjestö muistuttaa.

DEMARINAISET pitää hallituksen politiikkaa lyhytnäköisenä.

– Jo tällä hetkellä palveluiden saavutettavuuteen vaikuttaa asuinkunta ja palveluita karsimalla se vaikuttaa vieläkin enemmän. Nämä päätökset ovat uhka naisten, perheiden ja lasten terveydelle ja hyvinvoinnille, Demarinaisten ja SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen toteaa.

“Sairaalat ovat naisvaltaisia työpaikkoja.”

SDP jätti torstaina yhdessä muiden oppositiopuolueiden kanssa välikysymyksen sairaaloiden alasajosta. Demarinaiset tukee välikysymystä. Järjestö korostaa, että kaikille pitää taata tasa-arvoinen hoitoon pääsy ja terveydenalantyöntekijöille paremmat työolosuhteet.

– Sairaalat ovat naisvaltaisia työpaikkoja. Tämä ei ole oikea päätös hoitoalan henkilöstöpulaan ja palkkakuopan korjaamiseen. Ongelmien juurisyihin pitää puuttua, tarvitsemme panostuksia, emme leikkauksia, Tuppurainen vaatii.

Hallituksen halu leikata sosiaali- ja terveysmenoja heikentää hänen mukaansa palveluita sekä alalla työskentelevien naisten arkea.

– Haluammekin kysyä pääministeri Orpolta, onko sairaalaverkon alasajosta tehty vaikutusarviot, vai annetaanko Purran punakynän vain käydä?

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE