Politiikka

– ”Anteeksi, venäjän kieli on hyvin vaikeaa” – Niinistöltä kysyttiin kampanjarahoista ja venäjän taidosta

Lehtikuva
Lehtikuva

Presidentinvaalit jo ensimmäisellä kierroksella liki 63 prosentin äänisaaliilla voittanut Sauli Niinistö kommentoi kansainväliselle lehdistölle muun muassa venäjän taitoaan. Niinistö vastasi lehdistötilaisuudessaan Säätytalolla kielitaidosta kysyneelle venäläistoimittajalle puhumalla hieman venäjää.

– Anteeksi, venäjän kieli on hyvin vaikeaa, Niinistö sanoi venäjäksi.

Vaalituloksen hän myönsi olleen odotuksia parempi.

– Tulos oli minulle yllätys. Se oli huomattavasti parempi kuin osasin odottaa. Tulkitsen sen myöskin niin, että kansa on osapuilleen tyytyväinen siihen mitä olen tehnyt. Sen vuoksi ei ole mitään syytä muutoksiin vain muutosten vuoksi, Niinistö kommentoi linjaansa.

Hän sanoi, ettei näe muutosten tarvetta myöskään Suomen ja Venäjän suhteissa ja muistutti, että Suomella on Venäjän kanssa erilainen näkemys Krimin ja Itä-Ukrainen tilanteesta, mutta molemmat osapuolet ovat sen yhdessä todenneet.

Niinistöltä kysyttiin myös kampanjaa varten kerätyistä vaalirahoista, joille on vaalin ratkettua jo ensimmäisellä kierroksella vähemmän tarvetta. Ylimääräisistä rahojen käytöstä on Niinistön mukaan hänen kampanjayhdistyksessään hyvin tarkat säännöt.

– Ne annetaan hyväntekeväisyyteen.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat