Politiikka

Antti Kaikkonen: Olen tavannut isiä, jotka haluaisivat olla enemmän kotona lasten kanssa – ”Työnantaja on kuitenkin antanut ymmärtää, että se on naisten hommia”

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen esitti muutamia viikkoja sitten, että hallitus aloittaisi perhevapaauudistuksen valmistelun mahdollisimman pian, mieluiten jo budjettiriihessä kuun lopulla.

Kaikkonen palaa aiheeseen blogikirjoituksessaan, jossa hän kertoo kohtaamisistaan isien kanssa.

Kaikkonen kirjoittaa, että uudistuksen yksi tavoite on, että isät ottaisivat edes hieman enemmän vastuuta lasten hoidosta.

”Tilastojen valossa lasten hoito kotona on hyvin pitkälle äitien vastuulla. Tämä on usein perheiden oma valinta, mutta ei aina. Itsekin olen tavannut useita tuoreita isiä, jotka ovat kahden kesken jutellen kertoneet, että olisivat mielellään vähän enemmänkin kotona lasten kanssa. Työnantaja on kuitenkin antanut ymmärtää, että se on naisten hommia.”

Kaikkosen mukaan perhevapaauudistus tarvitaan, jotta perheillä olisi paremmat mahdollisuudet sovittaa perhe- ja työelämää yhteen.

”Perhevapaamallia pitää uudistaa, mutta poliitikkojen ei pidä perheiden puolesta päättää lastenhoidosta. Jokainen perhe tietää varmasti itse itselleen elämäntilanteeseensa ja lapsillensa sopivimman hoitomuodon. Päättäjien tehtävä on antaa siihen perheille entistä paremmat valinnan mahdollisuudet.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat