Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Antti Kurvinen: ”Aina on riski siitä, että joku pettyy sitten liikaa”

LEHTIKUVA / Kalle Parkkinen

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen kirjoitti tänään Twitterissä, ettei asetu ehdolle puolueen puheenjohtajakisaan.

Johannes Ijäs

Demokraatti

Kuten politiikan tapoihin kuuluu ja miksei näin olisi voinut ollakin, medialle Kurvinen kuvasi kyseessä olleen erittäin vaikean ja pitkällisen harkinnan.

– Kyllä tässä koko heinäkuu on mennyt, Kurvinen sanoi medialle tänään Nokialla, jossa keskustan työvaliokunta ja ministeriryhmä ovat koolla.

– Olen ollut vuoden eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Olen erinomaisen hyvin viihtynyt tässä tehtävässä ja ehkäpä jonkun mielestä pärjännytkin. Haluan tätä työtä jatkaa, Kurvinen totesi.

Hän totesi, että kun on laaja ja ehkä vähän tiukkakin kisa puheenjohtajuudesta käynnissä, jonkun pitää myös tuoda vakautta.

Kenenkään puheenjohtajaehdokkaan taakse Kurvinen ei aio asettua.

Kurvinen sanoo suoraan, että puheenjohtajakisa on herättänyt jo nyt aika suuria tunteita puolueväessä.

– Tietysti on tunteita herättänyt se, että istuva puheenjohtaja on kisassa mukana ja hänellä on vastaehdokkaita.

Kurvisen mukaan tunteet tuppaavat usein ainakin keskustassa lämpenemään kisan aikana.

–  Siksi on ihan hyvä, että on myös niitä henkilöitä, jotka voivat siinä hoitaa päivittäistä arkea ja olla sen kilpailun ulkopuolella.

Kurvisen mukaan on olemassa myös mahdollisuus, kun on vahvoja ehdokkaita, että keskustan sisälle tulee kahtiajakoja tai jakoja pienempiinkin ryhmiin ehdokkaiden ympärille.

– Tietysti on mahdollisuus aina siitä, että jonkun ehdokkaan tai joidenkin ehdokkaiden kannattajat pettyvät liikaa. Ainahan tulee vaaleissa ja kilpailuissa, kuka ei voita, niin tulee pettymyksen tunteita. Aina on riski siitä, että joku pettyy sitten liikaa ja jää jotakin railoja. Kun on vahvoja ehdokkaita, vahvoja persoonia, kuten nyt on kisaan lähtenyt ja kisassa on puolueen istuva varapuheenjohtaja, puolueen istuva puheenjohtaja sekä suosittu ministeri, silloin on aina mahdollisuus, että porukka jakaantuu väärällä tavalla. Siksi minusta on hyvä, että on myös niitä henkilöitä, jotka vakauttavat tilannetta ja tuovat jatkuvuutta.

– Jonkun pitää hoitaa tämä budjettiriihi ja nämä päivittäisetkin asiat.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
22.9.2020
Ministeri Kiuru sanoo suoraan Demokraatille: ”Kyllä tämä tilanne on erittäin huolestuttava”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE