Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Antti Lindtman yhteiskuntavastuukeskustelusta: ”Syytä muistuttaa, että tämä hallitus on tukenut yrityksiä enemmän kuin moni edeltäjistään”

Lehtikuva / Roni Rekomaa
SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman (sd.) osallistuu keskusteluun yritysten yhteiskuntavastuusta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Viime päivinä on käyty vilkasta keskustelua yritysten yhteiskuntavastuusta ja siitä, voiko sitä ylipäätään yrityksiltä peräänkuuluttaa. Mielestäni pääministerillä on täysi oikeus kysyä yritysten yhteiskuntavastuun perään, aivan samalla tavalla kuin yrityksetkin esittävät pääministerille ja muille päättäjille toiveita ja vaatimuksia oman toimintaympäristönsä parantamisesta ja kehittämisestä. Molemminpuolinen ajatuksenvaihto on täysin tervettä hyvässä yhteiskunnassa, Lindtman linjaa.

Hän jatkaa todeten, että pääministerin ja kansalaisten viesti yhteiskuntavastuusta kannattaakin ottaa vakavasti.

– On vaikea nähdä, että yhteiskuntavastuun edut olisivat vastakkain yrityselämään ja yhteiskunnan välillä. Minulla on vahva luotto siihen, että modernit yritykset kyllä tämän ymmärtävät.

Lindtman huomauttaa, että yritykset myös tietävät, että yhteiskuntavastuulla on vaikutus liiketoiminnan ja tuloksenteonkin näkökulmasta.

– Suomessa hieno piirre on ollut se, että silloin kun yhteiskunnassa on vaikeaa, niin monet yritykset yrittävät omalta osaltaan ottaa sen huomioon niin työntekijöiden kuin asiakkaiden kohdalla. Se on sitä yhteen hiileen puhaltamista. Tämä on näkynyt vahvasti viimeisen puolen vuoden aikana, Lindtman sanoo.

– Jotkut tahot ovat myös viime päivinä väittäneet, ettei tätä hallitusta kiinnosta yritysten pärjääminen. On kuitenkin syytä muistuttaa, että tämä hallitus on tukenut yrityksiä enemmän kuin moni edeltäjistään.

– Toivon, että elinkeinoelämän edustajat eivät osaltaan lähde turhan vastakkainasettelun tielle vaan ovat valmiina yhdessä hallituksen kanssa rakentamaan Suomelle uutta menestyksen reseptiä koronan jälkeiseen maailmaan, Antti Lindtman sanoo.

Laaja keskustelu syntyi, kun pääministeri Sanna Marin (sd.) vaati perjantaina ilmestyneessä Talouselämän haastattelussa yrityksiltä yhteiskuntavastuuta.

– Elinkeinoelämän viesti on vuosia ollut, että sääntelyä voidaan keventää, koska yritykset haluavat kantaa vastuun toiminnastaan. Nyt punnitaan, löytyykö yhteiskuntavastuuta vai eikö sitä löydy. Minusta näyttää, että vahvalle hyvinvointivaltiolle ja julkiselle sektorille on tarvetta tulevaisuudessakin. Emme voi valitettavasti luottaa siihen, että yritykset huolehtivat ihmisistä ja ympäristöstä, Marin totesi lehdelle.

Viime päivinä on käyty vilkasta keskustelua yritysten yhteiskuntavastuusta ja siitä, voiko sitä ylipäätään yrityksiltä…

Julkaissut Antti Lindtman Sunnuntaina 27. syyskuuta 2020

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE