Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Antti Rinne: ”En onnistunut tekemään täysosumia”

Kari Hulkko

SDP kärsi sunnuntain eduskuntavaaleissa tappion. Puolueella on uudessa eduskunnassa 34 paikkaan entisten 42 sijasta.

Seppo Peltoniemi

– Minä myönnän, että en onnistunut tekemään täysosumia. Epäonnistuin Ylen viimeisimmässä vaalitentissä. Siinä oli paljon päällehuutamista, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo Demokraatille.

Kävi jälleen niin, että SDP sai ennakkoäänistä suuremman osuuden kuin vaalisunnuntaina. Rinne sanoo yhdeksi syyksi sen, että Ylen vaalien alla julkistama gallup povasi demareille 15 prosentin kannatusta.

– Se lamaannutti SDP:n kannattajia. Toisaalta se sai perussuomalaiset liikkeelle.

Puheenjohtaja sanoo, että mikäli keskusta valitsee kokoomuksen kumppanikseen, on hyvin vaikea kuvitella, että SDP lähtisi mukaan sellaiseen hallitukseen. Jos porvarihallitus syntyy, Rinne lupaa siinä tapauksessa asiallista ja vaihtoehtoja tarjoilevaa oppositiopolitiikkaa.

On myös väitetty, että SDP kyllä osallistuu hallitusneuvotteluihin mutta ikään kuin lämpimikseen ja siirtyy kohtuullisen nopealla aikataululla takavasemmalle

– Tärkeintä on tietää, mikä on hallituksen ohjelma. Sen perusteella analysoimme asiat, joissa olemme samaa mieltä, ne, joissa olemme eri mieltä.

Rinteen mukaan SDP:n katse suuntautuu nyt eteenpäin ja puolue palaa samalla arvojensa juurille. Työ järjestön uudistamiseksi ja oman viestin selventämiseksi on jo alkanut.

Rinteen visiossa SDP:sta tulee aivan omanlaisensa puolue, jonka arvoissa keskeisenä ovat muun muassa jakautumaton ihmisarvo, oikeudenmukaisuus ja työ.

– Yhteiskuntamme ongelmat eivät poistu tavallisten ihmisten palveluista leikkaamalla ja terveyspalvelujen saatavuutta pienituloisilta ja eläkeläisiltä heikentämällä.

Lue koko haastattelu Demokraatista.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE