Nyheter

Antti Rinne gav lovande politiska besked i Ekenäs

Camilla Grundström
Camilla Grundström
Camilla Grundström

Den friska sydvästen blåste senaste lördag in Socialdemokraternas partiledare Antti Rinne  på Marknadstorget i Ekenäs. Antti vann partiveteranernas välvilja med att komma från Tammerfors precist enligt tidtabellen.

 

Vinden blåser också i de lokala socialdemokraternas riktning. Trots marknadens sena timme samlade Antti Rinne en försvarlig mängd Raseborgare kring socialdemokraternas röda kampanjtält innan han begav sig ut på en rond bland allmänheten och de många marknadsstånden.

– Nu gäller det att sätta alla klutar till. Socialdemokraterna måste fortsätta sitt nu så intensiva politiska arbete ända fram till riksdagsvalet nästa vår, sade Rinne.

 

En del av publiken ville ha klarhet i vad SDP menar då man säger att partiet efter riksdagsvalet avser att bygga vidare på regeringen Sipiläs sote-reform. Kamrat Antti Rinne fick en välkommen möjlighet att understryka, att de borgerliga partiernas social- och hälsovårdsreform nog åker i papperskorgen, men att delar av det förberedande arbete som tjänstemännen har gjort bör tas tillvara.

Raseborgarna var bekymrade över att regeringen Sipilä helt har försummat att reservera anslag för elektrifieringen av Hangö-Hyvingebanan och en uppdatering av landsvägsförbindelserna till Hangö hamn och andra knutpunkter. Rinne instämde till fullo i de lokala kraven.

Antti Rinne kunde ge en övertygande förklaring om att alla SDP-spetspolitiker har sina givna ansvarsområden inom det politiska fältet. Det ökar SDP:s slagkraft i den parlamentariska oppositionen. Partiets programarbete bär frukt. Partiet dominerar mycket av den politiska debatten i riksdagen.

Ett resultat av Rinnes besök kan – mycket skämtsamt – vara att hans karisma hittades på Marknadstorget. En utvilad, gladlynt och leende partiordförande kan i raden av dystra partichefer bli en guldklimp i valet. Raseborgarna ställer upp!

 

Ralf Friberg   

 

Delningar

Dela denna artikel

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Följ oss:
Mer om ämnet:

Kommentarer

Mest lästa


Senast