Politiikka

Antti Rinne: Saan viikottain kymmeniä viestejä, joissa toivotaan, että SDP hyväksyisi ”rajat kiinni”-politiikan

Jari Soini
Rinne patistaa kyseenalaistamaan puolueen toimintamalleja, esittämään vaihtoehtoja ja uusia innovaatioita.
Jari Soini
Rinne patistaa kyseenalaistamaan puolueen toimintamalleja, esittämään vaihtoehtoja ja uusia innovaatioita.
Jari Soini
Rinne patistaa kyseenalaistamaan puolueen toimintamalleja, esittämään vaihtoehtoja ja uusia innovaatioita.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoo saavansa viikottain kymmeniä yhteydenottoja, joissa toivotaan, että SDP hyväksyisi ”rajat kiinni”-politiikan. Monessa viestissä sanotaan suoraan, että tällainen politiikan muutos on kynnyskysymys SDP:n kannattamiselle.

– Näille ihmisille olen vastannut, että kun ihminen on hengen hädässä, häntä autetaan. Jakamattomaan ihmisarvoon pohjaavasta periaatteesta SDP ei luovu, Rinne sanoo Demokraatille.

Suomeen tulee myös paljon ihmisiä, jotka hakevat parempaa elämää. Se ei ole Rinteen mielestä väärin.

– Meillä on omat pelisääntömme esimerkiksi työperäiseen maahanmuuttoon. Oleskeluluvan edellytys on, että työvoimalle on tarvetta. Olennaista on, että oikeus turvapaikkaan selvitetään nopeasti, viranomaisilla on riittävät voimavarat ja turvapaikan saaneiden kotouttaminen saadaan toimimaan. Näin ihmisten luottamus tilanteen hallintaan vahvistuu.

Rinne kertoo myös pitävänsä tervetulleena kansanedustajien Timo Harakan, Sanna Marinin ja Nasima Razmyarin puheenvuoroja politiikan sisällön uudistamiseksi. Etenkin Harakan ulostuloa tulkittiin lähes Rinteen haastamiseksi.

Rinne ei näe asiassa draamaa. Hän pitää hyvänä, että tärkeistä asioista keskustellaan monesta eri näkökulmasta ja SDP:n ajattelua haastetaan.

– Timo Harakka oli Pia Viitasen ja muiden valtiovarainvaliokunnan jäsenten lisäksi isossa roolissa, kun teimme SDP:n vaihtoehtobudjettia. Hänen puheenvuorossaan oli paljon asioita, joita puolueessa pitää pohtia.

Rinne pitää Harakan tapaan tärkeänä, että SDP ajaa myös yrittäjien asioita.

– Suomessa on monissa pienissä ja keskisuurissa yrityksissä paljon isänmaallista ajattelua, joka on tärkeää kun puhutaan työstä ja investoinneista. Monessa kansainvälisesti omistetuissa pörssiyrityksiässä nähdään tällaiset asiat ikävä kyllä toisin.

Lue koko haastattelu Demokraatista 3.3.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat