Politiikka

Antti Rinne: ”SDP on yhteiskuntaa uudistava voima”

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne siteeraa kolumnissaan MTV:llä lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilaa.

”Vakava viestini Suomen eduskunnalle on: Suomi elää hyvinvointivaltion alisuoriutumisen aikaa. Emme riittävästi onnistu nostamaan heikossa asemassa olevia lapsia hyvinvoinnin, lahjakkuuden ja sosiaalisen nousun kärryille. Tästä kärsivät kaikki.”

Rinne kirjoittaa, että tämä harvinaisen selväsanainen viranomaisen viesti on heräte, jonka edessä kaikkien päättäjien on syytä pysähtyä.

”Kurttilan viestiä ei tarvitse tulkita. Hän sanoo suoraan, että ”Suomi elää hyvinvointivaltion alisuoriutumisen aikaa.” Ja että tämä johtaa siihen, etteivät heikossa asemassa olevilla lapsilla ole edes mahdollisuutta päästä parempaan asemaan. Hyvinvointivaltio yskii pahasti, kun luokkayhteiskunta tekee lastenkin keskuudessa paluutaan.”

Ei anneta hyvinvointivaltion koneiston yskiä, vaan korjataan se.

Rinteen mukaan SDP on yhteiskuntaa uudistava voima. Hän muistuttaa, että kaikissa niissä käänteissä, joissa suomalaista hyvinvointivaltiota on rakennettu ja vahvistettu, SDP on ollut keskeisenä muutosvoimana.

Nyt SDP haluaa varmistaa, että kaikki lapset pääsevät ”hyvinvoinnin, lahjakkuuden ja sosiaalisen nousun kärryille.” Siihen puolueella on tarjota kolme avausta: maksuton varhaiskasvatus, lisää voimavaroja perusopetuksen ryhmäkokojen pitämiseksi oppimisen kannalta sopivina sekä maksuton, oppivelvollisuuden piiriin kuuluva ammattikoulu ja lukio.

”Paljon muutakin uudistamista tarvitaan, mutta nämä keinot ovat tässä vaiheessa aivan keskeisiä, kun haluamme estää lapsien kautta palautuvaa luokkayhteiskuntaa. Ei anneta hyvinvointivaltion koneiston yskiä, vaan korjataan se.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat