Politiikka

Antti Rinne: SDP:n eläkeindeksikanta on kohta valmis — ”Meillä on ollut hyvähenkistä keskustelua”

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen mukaan SDP:n puoluehallituksen lausunto kohuttuun eläkekeskusteluun, tarkemmin niin sanottuun taitettuun indeksiin ja sen mahdolliseen muuttamiseen on kohta valmis.

Asiasta on tehty puoluekokousaloite SDP:n puoluekokoukselle kansalaisaloitteen lisäksi. Erillinen kansalaisaloite saa eduskuntakäsittelyn. SDP:n puoluehallitus ottaa kantaa puoluekokousaloitteeseen.

Rinne avasi tilannetta lyhyesti viikonloppuna Hyvinkäällä SDP:n puoluevaltuuston kokouksessa.

— Asiaan on löydettävä ratkaisu. Meillä on ollut hyvähenkistä keskustelua puoluehallituksessa. Lausunto esitykseen on itse asiassa lähellä valmista. Se tietysti ohjaa myös sitä keskustelua eduskunnassa.

Keskustelu eläkeindeksin muuttamisesta on henkilöitynyt paljolti SDP:n entiseen kansanedustajaan Kimmo Kiljuseen, mutta puoluekokousaloitteen on allekirjoittanut moni muukin kokenut demarinimi, muun muassa Pertti Paasio ja Ulf Sundqvist.

Asiantuntijat ovat tyrmänneet indeksiin kajoamisen.

SDP:n tulevalle puoluekokoukselle on tehty kaikkiaan 38:n entisen kansanedustajan allekirjoittama aloite taitetun indeksin muuttamisesta. Aloitteessa esitetään, että SDP ottaisi tavoitteekseen palkka- tai palkkapainotteisemman indeksin palauttamisen työeläkkeisiin siten, että indeksiuudistuksen toimivuutta arvioidaan viiden vuoden välein.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat