[pro_ad_display_adzone id=68868]

Antti Rinne SDP:n gallup-noususta: ”Ilahduin, mutta kova työ jatkuu”

Kuva: Lehtikuva / Vesa Moilanen
- Mukaviahan luvut ovat, ihminen minäkin vain olen. Silti kova työ jatkuu, eivätkä nämä luvut tyydytä, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne pani heti aamutuimaan merkille Ylen mukavat gallup-luvut. SDP:n kannatus oli kuukaudessa hypähtänyt 1,7 prosenttiyksiköllä 17,3 prosenttiin.

– Ihminen minäkin olen. Tuntuuhan se mukavalta, että puolueen ja eduskuntaryhmämme hyvä työ jatkuu, Rinne sanoo Demokraatille.

– Nyt politiikan syksyn alettua, oppositio ja sen myötä SDP alkaa saada näkyvyyttä. Turuilla ja toreilla ihmiset puhuvat Juha Sipilän (kesk.)  hallituksen kokoomusvetoisesta politiikasta. Hallitus kasvattaa hyvin toimeentulevien hyvinvointia ja leikkaa vähäosaisilta, Rinne sanoo.

– Eli tekee eriarvoistavaa politiikkaa, Rinne sanoo.

Hyvä esimerkki voidaan ottaa vaikkapa eduskunnan eilisesta veropoliittisesta keskustelusta, jonka annin Rinne kiteytti Facebook-päivitykseensä eilen.

– Täysistunnon verolakeja koskevassa keskustelussa saatiin vahvistus sille, että kokoomus kannattaa kasvavia tuloeroja. Kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Kalle Jokinen sanoi suoraan näin: ”Tuloerot ovat hyvä asia.”

– OECD on todennut, että kasvavat tuloerot vaurioittavat talouskasvua ja työllisyyttä. SDP kannattaa eriarvoisuuden vähentämistä yhteiskunnassa, ja tuloerojen kasvun pysäyttäminen on tähän keskeinen keino. Me haluamme, että talouden kasvusta hyötyvät kaikki, eivät vain harvat ja valitut, joilla jo valmiiksi menee hyvin, Rinne kirjoitti myös lyhyteviestipalvelu Twitterissä.

– SDP alkaa olla selkeä vaihtoehto hallituksen eriarvoistavalle politiikalle, Rinne sanoo.

Vaihtoehtobudjetti seuraava etappi

Rinne ei silti tuudittaudu liialliseen hyvänolon tunteeseen tuoreiden gallup-lukujen takia.

– Ei ole syytä juhlia vielä. Vaihtoehtobudjetissamme tulemme jälleen kerran osoittamaan, että valtion velkaa voidaan supistaa leikkaamatta huono-osaisilta. On täysin mahdollista tasapainottaa valtiontaloutta kajoamatta vähäosaisten asemaan, Rinne sanoo.

– Kova työ on vielä edessä, hän painottaa.

 

 

Keskustelua aiheesta

[pro_ad_display_adzone id=139047]

Suomi auttaa Pohjois-Korea-tapaamisen järjestelyissä – Soini: ”Neuvottelujen sisältö täysin heidän käsissään”

Kuva: Lehtikuva / Roni Rekomaa

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) sanoo, että Suomi lähinnä mahdollistaa Pohjois-Korea-keskustelujen pitämisen ja auttaa niiden järjestelyissä.

Soini sanoi STT:lle Brysselissä, että itse neuvottelut käydään osapuolten kesken ja sisältö on täysin heidän käsissään.

Soinin mukaan pohjois- ja eteläkorealaisia toimijoita tapaa Suomessa, ja Suomea on pyydetty fasilitoimaan tapaamisia. Hänen mukaansa asiaa kommentoi ulkoministeriöstä osastopäällikkö, sillä kyseessä ovat saman tason toimijat.

Keskustelua aiheesta

[pro_ad_display_adzone id=139132]

Katalonian syrjäytetty johtaja Suomeen – Keskustan Kärnä: ”Erittäin hienoa”

Kuva: LEHTIKUVA / AFP PHOTO Josep Lago

Katalonian syrjäytetty aluejohtaja Carles Puigdemont vierailee Suomessa tällä viikolla, kertoo kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.).

Puigdemont tutustuu vierailunsa aikana muun muassa Suomen eduskuntaan eduskunnan Katalonia-ystävyysryhmän kutsumana ja pitää perjantaina julkisen luennon Katalonian tilanteesta Helsingin yliopistolla.

Puigdemont on asunut lokakuusta lähtien omaehtoisessa maanpaossa Belgiassa. Espanjan viranomaiset syyttävät häntä muun muassa kapinaan yllyttämisestä. Jos Puigdemont palaisi Espanjaan, hänet todennäköisesti pidätettäisiin.

– On erittäin hienoa, että saamme näin tärkeän vieraan Suomeen valottamaan viimeaikaisia tapahtumia Kataloniassa. Monet suomalaiset sekä Suomen katalaaniyhteisö iloitsevat Euroopan vapauden ja demokratian sekä ihmisoikeuksien esitaistelijan vierailusta Suomessa.

– Puigdemont taistelee alueiden Euroopan puolesta ja federalismia sekä Espanjan sortotoimenpiteitä vastaan, Kärnä kirjoittaa tiedotteessaan.

Kärnän mukaan Puigdemont matkustaa Suomeen yksityisenä EU-kansalaisena, eikä hallituksella ole mitään tekemistä vierailun kanssa.

Keskustelua aiheesta

[pro_ad_display_adzone id=139152]

Sähköistys- ja sähköasennusalalla 2 500 viikoksi lakkoon

Sähköliitto on jättänyt työtaisteluilmoituksen, joka koskee sähköistys- ja sähköasennusalan töitä Palvelualojen työnantajat Palta ry:n jäsenyrityksissä. Työtaistelu alkaa 9. huhtikuuta kello 06.00 ja päättyy 16. huhtikuuta kello 06.00, mikäli alalle ei sitä ennen saada neuvottelutulosta.

Työtaisteluun osallistuisi noin 2 500 sähköliittolaista.

Sähköliitto on neuvotellut sopimusalan työehtosopimuksesta jo pitkään Palta ry:n ja Sähkötekniset työnantajat STTA ry:n kanssa. Sopimukseton tila on jatkunut helmikuun alusta lähtien, ja alalla on voimassa ylityökielto. Neuvottelut ovat katkenneet kahdesti, viimeksi 15. maaliskuuta.

Sähköliitto ei voi hyväksyä sitä, että viime viikolla uudelleen aloitetuissa neuvotteluissa työnantajapuoli ei sitoutunut jo kertaalleen sovittuihin ratkaisumalleihin vaan veti ne kaikki pois pöydästä.

AVAINSANAT

Antti Rinteen lista Minna Canthin päivänä: Seksuaalisen häirinnän kitkeminen kaikkialta, perheväkivallan poistaminen…

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo, että Suomi on monessa asiassa tasa-arvon edelläkävijä. Laakereilla lepäämiseen ei silti ole aihetta.

”Se ei kuitenkaan tarkoita, että voimme jäädä paikoillemme tyytyväisinä. Tasa-arvo vaatii uudistuksia ja kehittämistä. Monessa asiassa on parantamisen varaa myös Suomessa.”

Tänään vietetään tasa-arvon ja Minna Canthin päivää. Rinne listaa Facebook-sivuillaan parannettavia asioita.

”Samasta työstä sama palkka naisille ja miehille. Perhevapaiden uudistaminen 2020-luvulle. Seksuaalisen häirinnän kitkeminen kaikkialta. Perheväkivallan poistaminen.”

Rinteen mukaan kaikki nämä tavoitteet vaativat tasa-arvoista politiikkaa ja uudistuksia.

”Sen eteen SDP tekee töitä joka päivä. On hienoa ja tärkeää, että Suomessa vietetään tasa-arvon päivää. Vielä tärkeämpää on, että tasa-arvo toteutuu yhteiskunnassa ja ihmisten arjessa. Se on SDP:n tavoite.”

Kehitys Suomessa ”luvattoman hidasta” – ministeri tilasi palkka-avoimuudesta selvityksen

Kuva: Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Tasa-arvoasioista vastaava perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) asettaa selvityshenkilön selvittämään palkka-avoimuutta.

Saarikon mukaan palkka-avoimuuden kehittäminen on merkittävässä osassa, jos ja kun halutaan edetä kohti samapalkkaisuutta miesten ja naisten välillä.

Saarikon mielestä samapalkkakehitys on Suomessa luvattoman hidasta, ja se kertoo hänen mielestään siitä, etteivät nykyiset keinot asian edistämiseksi riitä.

Selvityshenkilönä toimii tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaara.

Selvityksessä kuvataan samapalkkaisuuden nykytila Suomessa ja tehdään katsaus kansainvälisiin esimerkkeihin.

Selvityshenkilö tekee myös suosituksia Suomen lainsäädännön ja käytäntöjen muuttamiseksi. Selvityksen määräaika on lokakuun alussa.

Keskustelua aiheesta

[pro_ad_display_adzone id=139162]