Politiikka

Antti Rinne Twitterissä: ”Toimittajat ja media kysyvät vapaasti, mitä haluavat ja poliitikot vastaavat”

LEHTIKUVA / LINDA MANNER
LEHTIKUVA / LINDA MANNER
LEHTIKUVA / LINDA MANNER

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kommentoi Twitterissä länsimaista sananvapauskäsitystä.

– Länsimaiseen demokratiaan kuuluu olennaisesti se, että toimittajat ja media kysyvät vapaasti, mitä haluavat ja poliitikot vastaavat, Rinne kirjoittaa.

Rinne ei suoraan liitä lausuntoaan mihinkään. Mitä todennäköisimmin se kuitenkin liittyy keskusteluun suomalaistoimittajan kysymyksestä presidentti Donald Trumpille, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili maanantaina Washingtonissa.

Keskustelun STT:n toimittajan kysymyksestä, jossa Trumpilta tiedusteltiin, auttaisiko Yhdysvallat, jos Venäjä hyökkäisi Suomeen, sai valloilleen SDP:n kansanedustaja, entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja.

– Jotenkin nolottaa etten sanoisi hävettää suomalaistoimittajan kysymys Suomen kannalta ilmeisen onnistuneen presidenttien tapaamisen jälkeisessä tiedotustilaisuudessa, joka selkokielellä tarkoitti kysyä miten USA auttaisi Suomea jos Venäjä hyökkäisi, SDP:n kansanedustaja, Tuomioja päivitti eilen Facebookissa.

Tuomioja on jatkanut keskustelua asiasta tänään.

– Kun kysytään minkälaista apua Yhdysvallat olisi valmis antamaan Suomelle tilanteessa, jossa Suomen suhteet Venäjään kärjistyisivät, niin kysymyksellä sekä tarkoitetaan että ymmärretään sitä, miten USA auttaisi Suomea jos Venäjä hyökkäisi, hän muun muassa kirjoittaa.

– Paikka ja yhteys, jossa asia nousi ikään kuin suomalaistoimittajien tärkeimmäksi Suomesta välittämäksi viestiksi oli onneton. Haluammeko me todella antaa sellaisen kuvan, että suomalaiset pelkäävät Venäjän hyökkäystä ja haluavat varmistaa amerikkalaisten avun sitä varten? Tuomioja katsoo.

Hän toteaa myös, että sananvapauteen kuuluu niin hyvien kuin huonojenkin kysymysten esittäminen ja keskustelu siitä, mikä kulloinkin on hyvä ja mikä huono kysymys.

– Tähän liittyen myös meillä poliitikoilla on oikeus arvioida ja arvostella median toimia, aivan samoin kuin mediallakin poliitikkojen toimia.

STT:n vastaava päätoimittaja Mika Pettersson on puolustanut toimittajansa kysymystä Twitterissä:

– Yhtään ei hävetä. Puolustan kysymystä näin julkisesti, koska se oli STT:n. Se oli hyvä kysymys. Kaikkea saa kysyä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat