Kasvot peilissä

Antti Vuorenrinne, 62: ”Ehkä tragikomedia on se minun lajini”

Nora Vilva
Nora Vilva

Lapsena tutkin itseäni peilistä. Totesin, että naama ei ole kyllä häävi, en ole hyvännäköinen enkä komea. Annoin asian sitten olla. Näillä mennään, loppuun asti. Sen jälkeen en ole hirveästi miettinyt ulkonäköäni.
Olen huomannut, että monilla suomalaisilla ihmisillä suupielet osoittavat alaspäin. Ehkä se on kansallispiirre. Jos otan perusilmeen, niin minullakin on se sama.

Nauran paljon. Ja myös vähän sellaisissa sopimattomissa tilanteissa.

Nauran paljon. Joidenkin mielestä jopa aivan liikaa. Ja myös vähän sellaisissa sopimattomissa tilanteissa. Mutta ehkä tragikomedia on se minun lajini. Ja tietenkin tilannekomiikka.

Nyt jos uskaltaisin katsoa peiliin, niin luulen, että sieltä näkyisi tosi vanha ukko. Se näkymä ei ihan stemmaa, koska kropassa ei tunnu siltä – eikä varsinkaan pään sisällä. Nyt kun olen jäämässä eläkkeelle, niin sen ristiriidan huomaa. Kun täällä työpaikalla on käynnistymässä joku journalistinen projekti, menen siihen heti innolla mukaan, kunnes sitten hoksaankin, että jumankauta, enhän minä tässä hommassa nyt enää voikaan olla mukana. Mutta näin se menee.

Demarin päätoimittajan tehtävästä on edellisen kerran jäänyt eläkkeelle vuonna 1968 Atte Pohjanmaa.

Olen hirveän iloinen ja kiitollinen siitä, että voin lähteä hyvillä mielin eläkkeelle. Olen saanut vastaavan päätoimittajan tehtävän jälkeen olla osaeläkkeellä jäähdyttelevänä päätoimittajana, olla mukana viemässä tätä lehtiprojektia uuden ajan alkuun, olla apuna.

Demarin päätoimittajan tehtävästä on edellisen kerran jäänyt eläkkeelle vuonna 1968 Atte Pohjanmaa. Tunnen suurta kiitollisuutta, että saan olla Aten seuraajana tässä.
Olen myös hyvin kiitollinen, että olen saanut työskennellä Demokraatin työporukan kanssa. Paras porukka, mikä minulla on työurani aikana ollut. Ja paras työpaikka ikinä.

 

Tänään on Antti Vuorenrinteen viimeinen työpäivä Demokraatin toimituksessa.

 

Teksti: Nora Vilva
Juttu ilmestyi ensin Demokraatin viikkolehdessä torstaina 13.10.2016.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat