Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Anu Vehviläinen aikoo käsitellä Ano Turtiaisen uusimpia toimia heti pääsiäisen jälkeen

LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) aikoo käsitellä kansanedustaja Ano Turtiaisen uusimpia toimia heti pääsiäisen jälkeen.

Turtiainen julkaisi pääsiäisviikonloppuna Twitterissä viestin, jossa hän otti kantaa mahdolliseen maskipakkoon. Vehviläisen mukaan Turtiaisen julkaisemaan ”uhkauksenomaiseen” viestiin palataan eduskunnassa hetimiten.

Turtiainen kirjoitti viestissä ystävänsä sanoneen olevansa valmis tappamaan, jos jollekin tässä maassa maski laitetaan pakolla. Turtiainen totesi, ettei hänkään katselisi tilannetta sivusta ja lähetti samalla terveisiä maskipakkoa kannattaville kollegoilleen.

Turtiainen valittiin eduskuntaan perussuomalaisten listoilta keväällä 2019. Hän sai Kaakkois-Suomen vaalipiiristä 3  264 ääntä. Turtiainen on sittemmin erotettu perussuomalaisten eduskuntaryhmästä ja puolueesta.

Helmikuussa Turtiainen sai Vehviläiseltä huomautuksen käyttäydyttyään epäasiallisesti eduskunnassa.

Tapauksen taustalla oli eduskunnan täysistunto, jossa varapuhemies Juho Eerola (ps.) oli muistuttanut ilman maskia esiintynyttä Turtiaista eduskunnassa voimassa olevasta kasvomaskisuosituksesta. Turtiainen on ilmoittanut, että hänellä on terveydelliset syyt olla käyttämättä maskia. Hän on myös ilmaissut, ettei aio käyttää visiiriä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Politiikka
14.4.2021
Paavo Lipponen lataa kokoomuksesta Demokraatille: ”Kuin joukko peräkammarin poikia, peesaa perussuomalaisia, ajaa halpaa populismia”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE