Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Aprillipilan seuraus: poliisi hajotti väkijoukon kyynelkaasulla ja vesitykillä – ”Olemme kaikki masentuneita”

Lehtikuva

Belgiassa poliisi hajotti torstaina kyynelkaasun ja vesitykin avulla maan pääkaupungissa Brysselissä sijaitsevaan puistoon kokoontuneen väkijoukon, joka oli saapunut paikalle sosiaalisessa mediassa mainostetun konsertin toivossa. Asiasta kertovat muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC sekä uutistoimisto AFP.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Konserttia ei paikalla kuitenkaan ollut, vaan se osoittautui aprillipilaksi. BBC:n mukaan ilmoitus konsertista oli ilmestynyt sosiaaliseen mediaan maaliskuussa. Belgiassa voimassa olevien koronavirusrajoitusten mukaan ulkona saa kokoontua korkeintaan neljän ihmisen ryhmissä.

Bois de la Cambren puistoon oli kokoontunut noin 2  000 ihmistä, mediat kertovat. AFP:n paikalla olleiden journalistien mukaan mellakkavarusteissa olleita poliiseja kohti heiteltiin esineitä. BBC:n mukaan poliiseja oli paikalla sekä jalan että poliisihevosten selässä.

Poliisin mukaan kolme poliisia sai tilanteessa vammoja, yksi sairaalahoitoa vaativia. Uutistoimisto Reuters puolestaan kertoo ainakin kahden muun ihmisen loukkaantuneen. Poliisin mukaan neljä ihmistä otettiin kiinni.

”Meilläkin on elämä”

AFP:n mukaan Brysselin poliisi varoitti jo keskiviikkona, että sosiaalisessa mediassa kiertävä ilmoitus ”juhlista” oli laiton ja että tapahtumasta vastuussa olevat asetettaisiin syytteeseen.

Brysselin pormestari Philippe Close kiitti Twitterissä sekä poliisia että koronasääntöjä jo vuoden ajan noudattaneita ihmisiä. Hän sanoi myös ymmärtävänsä ihmisten kaipuuta viettää aikaa ulkona kevätsäässä.

–  Tällaisia kokoontumisia emme voi suvaita, hän painotti.

Puistossa paikalla ollut Selim Jebira kertoi AFP:lle, että poliisi suihkutti läsnäolijoiden päälle kyynelkaasua ”ilman mitään syytä”.

Pian 18 vuotta täyttävä, nimettömänä pysytellyt opiskelija puolestaan kuvaili tuntojaan Reutersille.

–  Olemme kaikki masentuneita. Haluamme elää nuoruuttamme. Emme tulleet ärsyttääksemme poliisia, vaan näyttääksemme, että meilläkin on elämä ja haluamme nauttia siitä, hän sanoi.

Koronarajoituksia kiristettiin Belgiassa lauantaina, AFP kertoo. Noin 11,5 miljoonan asukkaan Belgiassa on todettu tähän mennessä noin 887  000 koronavirustartuntaa ja yli 23  000 virukseen liittyvää kuolemaa, kertoo yhdysvaltalaisen Johns Hopkins -yliopiston seuranta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Toimituksen kommentit
21.4.2021
Paperiteollisuuden alasajo ei jää tähän – hedelmätön vastakkainasettelu ja jankkaus Suomen kilpailukyvystä hautaavat ongelman todelliset syyt
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE