Politiikka

Arhinmäki väläyttää huimaa skenaariota: ”Olenko katsonut liikaa Borgenia ja House of Cardsia?”

Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander

Vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäki pohtii Facebookissa Suomeen tänään syntynyttä hallituskriisiä. Hän spekuloi, mitä tapahtuu nyt kun Jussi Halla-ahon johtama perussuomalaiset saa lähtöpassit Sipilän hallituksesta.

”Onko meillä siis edessä syysvaalit? Se ei ole todennäköisin skenaario. Juha Sipilä ja Petteri Orpo yrittävät pitää hallituksen pystyssä muilla kuvioilla.”

Mitä ne ovat, Arhinmäki täsmentää.

”RKP ja KD pyritään saamaan mukaan hallitukseen. Koska se ei ole vielä tarpeeksi vahva pohja, houkutellaan myös Halla-ahoon tyytymättömiä perussuomalaisten kansanedustajia (selvä enemmistö) hallituksen taakse.”

Arhinmäen mukaa Timo Soini ei halua lähteä mihinkään ulkoministerin paikalta, eikä myöskään puolustusministeri Jussi Niinistö. Sampo Terho ei halua jäädä historian lyhytaikaisimmaksi ministeriksi, arvioi entinen vasemmistojohtaja.

”Mitä jos tämän joukon johdolla perustetaankin uusi eduskuntaryhmä, joka jatkaa hallitus”puolueena”. Halla-aho saa pitää puolueensa, eduskuntaryhmä toimii toisin. Olenko katsonut liikaa Borgenia ja House of Cardsia?”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat